Torsktorsdag!

Hej hopp! 
Åh vilken vild och galen unge vi har här hemma, han är överallt! :) men precis som de ska va!! 

Ikväll blev det Torsk och potatis här i stationen! 

Torsk med äggsås, - hade även över lite grädde och hummerfond över fisken när den var i ugnen. Gott! 

Lydia är på benen igen, dock NOLL matlust. 

Nu ska vi fortsätta med hall projektet! Så hoppas jag vi blir klara ikväll, det blir så bra!! Dröm hall med såå mycket förvaring! 

10 månader idag!

Idag är det Sista mars,- 31.a .. Det betyder att Elon fyller 10 månader idag! 
Grattis Prinsen våran!!! 

Det roligaste du vet är att klättra och resa sig, jaga katten och tjuväta kattmat, smygöppna skafferi och riva ut allt på så kort tid som möjligt, de är också kul att röja på systrarnas rum ... Riva ut deras lådor och leta någon god liten pärla eller annat från golvet! 

Vad hade vi gjort utan dig! Världens bästa bebis! 

Det ÄR inte sant!!

Det måste finnas någon ond ande som spökar runt mig... 
Elon äter ju som en Häst nu efter sjukdomen.. Han fick väl inte i sig tillräckligt så han försöker väl ta igen det nu... Igårkväll åt han gröt 19.00,
Vaknade o var vrålhungrig 21.30 och åt en hel välling, vaknade IGEN kl 01.00 och åt en TILL välling... 

Sen då? Jo.. Kl 02 vaknar Lydia - detta är inte klokt, men då är det dags för Magsjuka!!! 
Sen var cirkusen igång, hon kunde inte sova och jag kunde inte sova.. Så det blev lite jobbigt inatt. Å jag har ju nästan haft skräck över hur jag ska se till att ingen mer blir smittad... 

Sen fick hon hög feber och huvudvärk så hon har legat hela dagen på soffan medan vi andra hållt oss ute mycket! 

Vi körde en grön middag ikväll, tortellinini - Theas önskan! 

De blev gott! 

Å Elon hjälper pappa att bygga garderober ikväll ;) 

En lycka att få klättra bland kartonger och skruvar, mindre lyckat för F som inte fick mycket gjort :) 

Nu är Lydia piggare igen... Men hon har alvedon i kroppen så vet inte hur pigg hon är.. 

Lilla troll!! Hoppas denna äckliga sjukdom blåser förbi F O R T!!!! Kan vi ha mera otur på början av 2016? 

Nu är det dags att hjälps Thea lite, imorgon är det dags för henne att åka på talangjakt till andersberg med skolans kompisklubb! 

En egen Traktor!

Idag hittade vi riktigt fina vårtecken... Tussilago! Så glad man blir av de allra första! 

Fick sällskap på en liten promenad av Thea och Wilma! 

Så skönt ute idag... Iallafall i solen! 

Lycka ÄR att få en egen Traktor!!! Vi köpte en Traktor till Elon för hans påskpeng från mormor o morfar! 


Kvällens middag blev lax och potatismos! 

Nu ska jag gå och inspektera hallen, äntligen är "rust" av våran andra hall igång, vi har ju två ingångar - och den på gaveln "avskyr" jag när folk går i för där har vi sån kaos ...så den ser jag helst att bara barnen går i.. De är liksom ingen ordning där... 
Nu har jag tjatat länge på F och äntligen är vi igång! 
Så nu ska den hallen bli FIN och trevlig med ordning och reda - ni ska få se sen ;) kommer bli kalasbra!!! 

Bajj bajj 



Annandag påsk!

Hej svejs! 
Fortsatt friska här!

Så igår åkte vi till mormor och morfar och åt påsklunch, som vi längtat efter påskmat! Vi följer läkarnas råd och får röra oss fritt men ska väl undvika förkylda människor och köpcentrum typ, men de är väl mera självklart... 

SÅ gott! 

Vi satt på altanen! 

Elon blev blyg för morfar ;) 

Tänk om man kunde få en tallrik idag igen ha ha - mums! 

En påskpromenad blev det också i vårsol, Elon somnade i vagnen!

Mamma pappa syster o morfar! 

Sen fick vi kaffe och tårta, en trevlig annandag påsk! 

Nu sover Elon en lur och jag ska börja förbereda lunch här till tjejerna och mig! 

Änglar finns...

Men vilken dröm det är att få vara hemma igen, och att Elon mår BRA! Ingen är lyckligare än vi, jo.. Mormor o morfar å tror ja ;) dom har varit hit tre gånger idag! 
Tack alla snälla Goa som hört Av sig till oss, hälsat och frågat .. Som det berör! 
Rakt in i hjärtat! 


Idag har lilla krabaten lekt, badat och fått påskägg av mormor o morfar! Det tyckte han var kul.. 

Jag kände att jag lära ut en sväng, så jag tog en liten Skål med världens bästa morfar Torsten
Morfar blev så glad över att få surra lite, han öppnade en flaska vin och vi satt på altanen och den var varm! Han har ringt flera gånger när vi var på sjukhuset och undrat över Elon, åh morfar vad jag älskar dej!!! 

Änglar finns, och vi har så många runt oss! 
Vi blev bjudna på påskmat till Svenssons ikväll men jag tackade nej... Det vattnas i munnen och jag VET att det varit både såå gott och mysigt men jag är helt slut efter denna pärs och vill hålla min lilla filur hemma några dagar till, låta han få friskna till ordentligt

Sen kom mamma en tredje gång med lite kvälls mys till oss.. 

En bit smörgåstårta... 

Och en bit påsktårta... 
Tack! 

-Värsta dygnet i mitt liv-

Ja... Det har inte kommit någon status från mig/oss här på ett tag.. Jag har bara inte orkat skriva och ovissheten om hur Elon mådde gjorde att jag slutade spekulera. 

Den 17 mars fick han skyhög feber och blev väldigt förkyld och sen har ju jag varit till hälsocentralen med honom två svängar / ringt hälsocentralen tre gånger / ringt 1177 3 gånger osv ... 
Det jag lärt mig NU är att jag aldrig ska sluta tro på min magkänsla - aldrig mer ska "vänta in" att Fredric känner samma oro som mig, för nu vet jag att här gäller det att agera ensam! Men som mamma lever man mycket på hoppet också... Man hoppas ju så att det ska gå över, vända imorgon och så... 

Vi åkte ju till hälsocentralen i torsdags som jag skrev sist... Elon hängde som en groda på mig på mitt bröst, röda kinder, trött blick och stekhet i feber.. 
Sänkan hade fått från 5-66 sedan måndagen... Den klättrade rejält upp, och dagarna med feber började bli liiite FÖR många tyckte doktorn som gav oss ett brev i handen och sa bara "åk in till akuten" 

Jag blir så jävla arg på mig själv att jag väntar på att någon Annan ber mig åka, någon med ordet "läkare" som titel - varför åkte jag inte tidigare? Varför skulle läkaren veta mer än mig hur mitt barn mådde när JAG visste att han mådde skit. Jo... För att min sambo hela tiden sa "du överdriver" "han blir nog bra snart" 
Jag skyller ju inte på det naturligtvis men Fredric är mera lugn än mig... Han spekulerar inte lika mycket / han drog i min arm när jag brusade upp och ville åka till akuten - han förstod inte .. Inte som jag. 

Vi åkte in... Fick helt fantastiskt hjälp, Elon fick stickas på händer och fötter, han grät, skrek, fick panik, men jag satt där och sjöng "i ett hus vid skogens slut" om och om och om igen... 
Till slut hade dom kollat honom från topp till tå... Hela rör med blod var fulla, 
Vi sprang till röntgen, röntgade lungorna 

Ingenting var fel.. 
Vi väntade och väntade 

Drack kaffe - Elon drack saft ... Jag som varit sådan "socker polis" 
Elon har aldrig ätit så mycket socker som denna helg! 

Fredag morgon stiger febern till 40,3 
Vi tar en ny sänka på förmiddagen och den har stigit ännu mer, från 66-115 (sänkan ska väl vara under 8...) 

115 - 115 -115 ordet 115 EKAR i mitt huve, tårar tränger bakom ögonen men jag tänker INTE börja grina, jag ska sitta här och sjunga, vagga, mysa, vara den lugnaste som finns- så vet jag att Elon kommer vara lugn.. O bli stark som en Björn! 


Då blir det fart på alla sköterskor och doktor M ... Vi får genast komma upp till barnkliniken - vi får ett isolerat rum, 
Elon får dropp (bara för att HÄR chansar dom inte) fast dom vet att han äter OCH dricker bra - så ger dom dropp.. 
Elon får ta ytterligare prover, dom sticker honom i foten - försöker i 12 minuter men dom sticker fel, sticker på nytt... Elon skriker - kastar med huvudet - jag svettas- sköterskan tror att jag ska svimma - jag räknat minuter - jag sjunger hoppe hoppe hare högt och tydligt så läkaren stampar takten!!
De fyller nya rör med blod, det ser hemskt ut... 
De tar blod odling - de lyssnar- de tittar - de pratar o undersöker... 

Timmar går, vi äter maxmål på vårt isolerade rum, Elon får mera saft, sköterskorna skrattar över att jag fyller på ny saft hela tiden när jag för 1 dygn sedan sa att han bara får vatten.. 
Elons syresättning var 79% när vi kom in på rummet, efter någon timme var vi uppe i 95 % o den ska vara så nära 100% man kan - hurra, de blir bättre! 

Elon får äntligen - äntligen - antibiotika in i infarten direkt till blodet genom lilla handen. Han får Ipren och alvedon i höga doser. 


Mina tårar kunde inte hålla sig, 
När jag såg denna säng, järnsäng med höga spjäl kanter, då grät jag... DÄR ska inte mitt barn ligga sa jag flera gånger... Fast bara till F..  

Efter en stund väljde jag mig vid den hemska sängen och Elon fick ligga där. 

Det blev natt.. 
Fredric sov i sängen - han snarkade som en Björn - Elon sov i den hemska sängen och han snarkade också som en Björn... Äntligen sov Elon lugn och skönt, ingen flämtande andning - febern försvann - på ett kick!!! 37.5 - 37,3 - 36,7 hela natten togs febern - 
Jag då? 
Jag satt i den bruna trasiga fåtöljen i hörnet.., jag sov inte, jag vägrade sova, jag skulle ha koll... Jag lyssnade på andning... 

Kl 2 blev jag ändå trött.., la mig skavföttes med F, använde hans fot som kudde, - låg ett bra tag och bara stirrade... Men somnade till, vaknade med ett ryck igen halv 4 för JAG skulle ju minsann inte sova. 

Ny dag - feberfri Elon 
Vilken skillnad? 
Ringer på klockan - 
Hur får vi han att vara still säger vi? (För han fick inte vara på golvet och inte lämna rummet.. Sköterskorna skrattade och tyckte ju också att de är märkligt hur någon kan bli så pigg direkt av dropp / antibiotika In i blodet och feber fritt.

Älskade Elon - nu känner vi igen dig igen! 

Nu togs ny sänka, 
97 ist för 115, nu fick vi kvittot 
Kroppens svar på antibiotika - nu vänder det... 

En extra koll görs- vi får göra ultraljud på Elon då inte läkaren vet vad Elon har fått för "fel" de hittade ju inget - ingen lunginflammation - ingen öroninflammation - inget svar på vad det är... Så därav görs ultraljud för att se så ingen varbildning finns... 
Vi får träffa den norska läkaren igen som Elon hade för sitt "sår" hurra! Jag gillade norrmannen och han gillade Elon!

Inget var...

Läkaren säger att Elon fått influensa - han drabbades hårt... 
Han får pencillin utskrivet mot lunginflammation för den svarade kroppen bra på... 
Och eftersom kroppen blev så tagen så steg sänkan! 

Nu vänder det som sagt, och när läkaren ser att det vänder - då får vi åka hem!!! 

Ingen är gladare än jag! 
Efter en natt i hårda byxor i en trasig fåtölj var de skönt att få åka hem och bara duscha och sova!!! 

VÄRSTA dygnet i mitt liv!

Ny dag, nya tag!!! Och doktorn tyckte Elon skulle vara ute i vagn så mycket det går, sova ute... Det är bra för hans luftrör!

Ny sänka ska tas!

Då tar vi en ny sväng till hälsocentralen - och denna gång har jag både armbågar och spetsnäsa med mig. Nu ska jag be doktorn göra allt grundligt och verkligen utesluta lunginflammation så de inte är det ändå. 
Man Får ju inte åka till akuten utan remiss :/


39,6 grader även nu- dag 8 
Men minns ju själv när jag hade influensan och låg i 9 dagar vid första advent... De kan ju vara det... O de önskade jag inte ens min värsta fiende. 

Lydia har precis gått iväg som påskkärring ... Hon och Nora! Sen åker hon o firar påsk med pappa J - skönt att dom slipper vara i denna sjukstuga över påsk... På påsken ska man ju ha kul, måla ägg - äta godis och gå på påskmiddag. 

Kl 16 ska vi träffa samma doktor - o begära en ny sänka -
Så jag uppdaterar väl vårat resultat här efter besöket. 

Glad Påsk!

Jag hade fel...

Det vänder inte alls... Febern alltså - känner mig mera totalt grund lurad.. 
Dag 8 med feber runt 40 grader... 
Hela natten har han haft 39,6 trots avedon OCH Ipren. 
Han har sovit så oroligt och jag har legat vaken o bara sökt all information jag kan... 
Han är jätte dålig i magen, hög feber o hostan har gått från djup och hård till väldigt rosslig, - tänk er rökhosta.. Så låter han? 

Jag tänkte vänta till kl 8 med att ringa vår egna hälsocentral men ringer 1177 nu. Känner mig så maktlös... 



Rätt håll!

Jag ser ett ljus i tunneln ... 
Igårkväll tänkte jag nästan ta bilen och åka in med han för det är så otäckt när febern är så hög o han inte svarat på alvedonen... 
Men Hanna tipsade mig om Ipren ... Jag visste inte ens att de fanns till små barn, hon kom efter 22 igår med en förpackning och inatt varvade jag Ipren och alvedon och där kom en reaktion från kroppen tack gode Gud!! 

Febern ligger nu stadigt på 38-38,6 idag och det känns ju som rätt håll fastän den är kvar. 

Så idag har han orkat vara mera aktiv ... Även fast han sover mycket än..

Men det finns nog inget som gör en gladare än när ens barn är piggare och ser ut att må bättre. 

Vi har kört med vätskeersättning och massa vatten idag o även välling har gått ner! 

Nu ska jag avnjuta en våffla med Sylt och grädde - Lydia hade det som önskemål efter skolan idag! 

Kram

Läget hos oss ...

När vänder den här skit influensan... 

Febern går ju inte ner, inte ens av alvedon utan den Stiger ju?!
Ska de verkligen vara så?


Han sover och sover ... O jag sitter intill - ger dricka hela tiden... Stryker över ryggen och bara hoppas jag får tillbaka min vilda fina pojk snart! 



6.e dagen!

Här är vi nu inne på 6.e dagen med nästan 40 graders feber... Elon är helt urlakad.. 
Men vi var till doktorn igår och han har fått en rejäl influensa.. 

Han sover och sover och sover... 
Ringde även 1177 idag för jag ville kolla från ett annat håll också i och med att han har så pass hög feber i så många dagar... 

Han vill helst sova i famnen.. Så de blir inte många knop gjorda för mig.


Har satt fjädrar i ris iaf... Hittade så fina fjädrar som passade min smak. 

Lydia har pyntat själv i sitt rum hon också... 

Piffigt och fint :-) 

Nu ska jag fundera ut någon god kvällsmat som F ska få fixa he he ;) 

På återseende 

Vi åker till doktorn!

Nej - nu ger jag upp, tid hos läkare 10.30, Elon mår inte bra! 
39 graders feber idag 5.e dagen... 
Hoppas det vänder snart! 


Fotade mina födelsedags blommor! Man blir glad av att ha färska blommor hemma, detta passar ju perfekt till Påsk! 

Så fina buketter i varje rum nu! 

Å påskliljor piggar upp i hallen! 
Det slog mig att det är kortvecka, mindre koll nu när man är hemma.
Vi firar Påsk med Elon vi! Han får väl vara lite påskgubbe för oss :-) så får vi se vad årets påskhelg bjuder på... Förra året var det ju någon som tog årets första dopp, burr! Sen åkte vi på konstrundan också... 
Jeanette och Pelle ska vi träffa också, Ja .. De kommer bli en mysig lugn helg.. Jag gillar påsken! 

Nu ska jag göra mig redo för att infinna mig och liten E på Hälsocentralen om en timme! 

Elon garderoben och feber koll!

Godmorgon!
Om denna lilla plutt har över 39 i feber idag igen så kommer jag ringa HC,- idag är 5.e dagen med hög feber isf - har inte hunnit kolla den än... 
Men han hostar nå grymt... 

Lilla Goa Elon! Vill ha tillbaka killen som river mitt hus och skrattar o busar! 
Han har iaf växt på sig rejält har vi märkt i garderoben då 74 helt plötsligt kändes trångt... 
Så i lördags fick han lite nytt av mormor, och även jag hade varit in o "panik köpt" ett par plagg efter dansen! 
Sådärja! Nu har vi lite nytt i strl 80! O bara härliga färger, dessa färger kommer nog bara finnas i E.s garderob i vår, 
Jag har ju väldigt svårt för starka färger på han Men enstaka plagg går att hitta! 



Söndagsfika med alla kids! 


Min födelsedag!

Godmorgon Söndag kl 5! 
Har sovit otroligt lite inatt, stackars Elon han blir inte frisk, han har hostat och hostat så tårarna runnit och febern har legat på 39,8 grader inatt... 

Vilken bra födelsedag jag hade igår! :-) 
Det är ju lite roligt ändå med folk som gratulerar och hör av sig, skriver en rad, tittar förbi eller slår en pling! 

Vaknar tidigt... F väcker upp alla inkl bäbis vid 6 eftersom han skulle på kurs hela dagen, morr tänkte jag! Det ända jag önskade mig var ju att få sova!!! 
Men jag suckade lite, sa åt han att gå ner o låta mig somna om ;) he he.. Sen stod detta på bordet när jag kom ner! 

Elon var hängig och rödmosig hela förmiddagen ... O jag försökte hinna med allt o dukade, gjorde tre smörgåstårtor, dekorerade gräddtårtan, tog fram fika ur frysen och fixade dans frisyrer på tjejerna.. 
Åkte sen till Uddans o släppte av Lydia och Nova... 
Själv satt vi kvar nere i bilen jag thea o Elon en bra stund - ville inte ta upp han dit eftersom folk kanske skulle börja fundera då man såg att han var febrig o hostade så djupt! 


Men sen smög vi upp dit och mötte upp Charlie som väntade på oss där! Å Elon blev så glad över att se han :) 

Sen brummade vi hem direkt och dukade upp med ost o kex o frukt och satte på kaffet, hämtade in några öl och öppnade en dunk vin! 

Jag fick många fina blommor! 

4 fina barn :)

Lite gäster! 

Morfar Totte kom också! 

Elon var mosig hela kvällen och fick alvedon två tillfällen, sovit dåligt inatt och varit stek het... 40,1 visade febern vid 4.30 usch! 

Men tack snälla för alla fina grattis hälsningar! 

Om ett par timmar ska jag skjutsa Lydia o Nova till söndags skolan! 

40 grader i mars...

Så gick febern upp till 40 grader idag på eftermiddagen... 

Äppelröda kinder och stekhet kropp ... Idag har han sovit mycket.. Att han åker på dessa förkylningar... Stackars lilla barn!  


På förmiddagen var han något piggare och lekte med sin brandbil en stund... 

Nu sover han för natten, - hoppas jag! Så håller vi tummarna att han är piggare imorgon när det vankas kalas igen!

Ikväll blev det lax hos oss, med pressad potatis och "plupp sås" som barnen säger. 

Hej svejs! 

Förkylning igen då!

Hello där ute i torsdagen! 
Elon har haft feber hela dan, o näsan har runnit som aldrig förr, men nu verkar han lite piggare igen så jag hoppas det blir kortvarigt! 

Men mosig o trött har han varit! 

Å dom där röda kinderna ;) 
blev enkel middag ikväll o tjejerna som valde;

Hamburgare med bröd och crocetter! O ett glas lingondricka till det! 
Skönt med snabba rätter när Elon helst vill bli buren hela tiden. 

Nyss sjasat ut dom här två retpåsarna... Shit va dom flamsar o retar varann konstant... Mina öron får panik 10 gånger om varje dag .... Nu fick dom gå ut o leva rövare ett tag! 

Nu ska jag också masa mig ut! 
Bajj bajj 

Lilla leoparden!

Vilken varm och fin dag vi hade igår, 
Vi var ute nästan hela dagen - fikade ute och fixade lite påskfint! 

Elon invigde sin vår overall i leopard och skippade åkpåsen ;) så skönt! 

Lydia piffade med lite påskpyssel! 
Jag hann också baka "Anitas dop bakelser" som vi Kallar de för vi hade dom på Thea o Lydias dop... Sen fick tjejerna välja middag - då blev det kycklinggryta á la Söderhamn :) den är god! 



Orkar man inte göra sallad får de bli snabb varianten ... 
Elon rymde medan jag dammsög köket... 
Hittade han här; 

Tre steg upp i trappen (!!) nu är han snabb - o nya saker händer varje dag! 

På fredag blev vi bjudna på förmiddags lek o fika hos våra kompisar M och W... 
Nu hoppas jag vi kan åka dit!! Vaknar inatt av att Elon har skyhög feber ?! 
Vet inte varför? 
Ska kolla hur han är under dagen idag... De kan ju vara mer tänder som spökar eller nå annat,- 

Hoppas han inte blir mera sjuk bara för veckans höjdpunkt är ju kafferep ;) 

Våran dag!

Hej svejs i trök tisdagen!

Men vilken varm dag vi haft, nu jäklar spirar vårkänslor :-)
Yrvädret är överallt just nu... Medan jag gjorde frukost åt tjejerna hann han slita ut en tacochips-påse o hälla ut allt på golvet.... 
Himla lägligt... Vi som har så stressfria mornar ;)


Stuvade mackisar och falukorv, de äter vi alldeles för sällan.. Eller vad man ska säga. De är gott när man inte äter det ofta, o de gör inte vi nu när jag inte jobbar. 

Följde med min stora pingla till hästarna ikväll - shit va duktig hon är, avkastad tre ggr men gör allt som hon inte gjort nå annat! 

Lagom stor häst iaf, de var ju bra :) 


En kväll hos fina vänner!

Hej :) 
Igårkväll var vi bjudna till våra vänner P och A på mat och kaffe o morotskaka o massa gott! 

Tänk att vi har så mycket o prata om jämt! Ibland önskar man att kvällarna hade 7 timmar :) 

Elon gillar dom så mycket :) han kröp runt på deras golv o reste sig mot allt han kunde i nästan 4 timmar sen var hans kinder äppelröda av trötthet :) 

Idag har jag hunnit med ett utvecklingssamtal med min stora duktiga tjej som kommer bli ett matte proffs tror jag ;) hur kan jag ha lyckats få två barn som är så duktiga i skolan, vi får väl se hur Elon blir :) 
Viktigast är nog att prata gott om skolan hemma, alltid! De gör mycket det! 

Soligt!

Lite mums ute ;)

Nu har dom jobbat hårt med alla träd våra karlar ! 

Jag o Elon har spanat vi bara... Lite svår tid att vara ute med han på, han vill ju helst gå fast han inte kan ;) o kryper han blir han så skitig och blöt - kall också, sen äter han sten löv o annat han hittar... Så de blir lite bökigt att va ute länge då han lessnar på att sitta still!

Utomhusdag!

Men vad man njuter nu av solen, nu vill man ju bara vara ute! 
Lydia skippade dansen idag också och tog en dag i Kungsberget! 
Tror vi kommer sluta med dans lördagar, man vill inte binda upp sig med att åka, och nu i vår är hi hellre utomhus o hittar på något! Lydia drar sig varje gång av att behöva åka bil. 

Idag är vi nere i stugan! Älskar lediga lördagar utan måsten! 

Lite nöjd han var då... Elon .. 
Fick åka många varv med denna brum brum med pappa o han tyckte det var kul! 

Här satt jag och mamma i solen med en tidning medan E sov och pappa och F röjde med träd! 

Sån utsikt! 

Å på promenaden hit hittade jag en stor myrstack med full aktivitet, det kryllade av myror som jobbade! Heja våren!!! 


Lets dance och lite sparris!

Helgen är här! Fredagsmys med god mat o tända ljus, men åh vad jag tycker det är tyst och tomt utan Thea och Lydia, dom hjälper mig så mycket också så när dom åker bort märker man ju hur mycket hjälp jag får :p

Elon och jag hejjade på hästarna idag, våra grannar :-) så skönt ute i solen så man vela ju knappt gå in! 

F fick stå för middag ikväll, själv gör jag det ju de andra 364 dagarna typ ;) nej inte riktigt men alla vardagar och nästan alla helger iaf! 

En liten figur som är ÖVERALLT just nu, klättra är ju verkligen hans melodi ... 
Helst prova sticka in huvet in i diskmaskinen så långt det går också ;)

Och stå.... Stå är kul! O vingla lite emellanåt o stampa med fötterna och leka lite matcho! 

Lets dance är igång- verkligen skit tråkigt program tycker jag (vi) men jag ska kolla ikväll... För att se vilka som är med, annars är det rätt samma samma och gäspigt.

Hejdå från oss! 

Grönt är skönt!

Ser fram emot en helg med dessa två,- 

Mina fina killar! 
Elon blir så glad varje kväll pappa kommer hem o busar, han blir så trött på mig om dagarna he he! 
Han kryper det fortaste han kan till gaveldörren när han hör att den öppnas... :) mys unge! 

Idag har vi hälsat på mormor och morfar en sväng, Elons andra favvosar! Där fikade vi med lite tårta från igår! 

Ha en härlig eftermiddag! 

Grönt är skönt hälsar Elon ;) 
Han har en ny dress i bambu, har ni testat det? Så fruktansvärt skönt!! 

Grattis Darling

Igår hade vi kalas här i Station! 
Min stora kärlek fyllde år! Hipp hipp!! 


Min tårta, den blev god fick jag höra - de var ju roligt! 
Maräng botten brukar jag sällan ge mig på.. Men så gott det är! 

Mysigt tårtfika med våra närmaste!

Nu ska jag göra Elon klar för en ny dag! 
Kram!! 


Trevligt förmiddagsbesök!

Hej!! 
Vaknar av att solen skiner och det är Fredag!! Tjo hoooo liksom!

Igår fick jag och Elon besök av Malin och hennes son Ludvig! Malin är min kollega och vi började samtidigt som projektledare 2004, i år fick vi barn samtidigt och då passade det ju bra att umgås lite :) 

Ludvig är 3 månader och en go liten krabat! Elon blev plötsligt stor ;) o sååå fashinerad över en bebis! 

Å va han klappade försiktigt och gosade :-) 

Malin lyckades fånga mig på en bild "in action" i köket å!

Så kul att få prata lite jobb igen, för de gjorde vi ju också såklart ;) hänt stora förändringar där nu så det blir lite spännande att komma tillbaka! 

Kärleksmums

Hej! 

Natten till idag,- no words ;) 
Thea har hostat o hostat o de har jag legat o lyssnat på! Tur hon inte vaknar av det själv... 
O Elon vaknade 12, skrek som en gris o krävde välling, sen vakna han 04.00 o krävde välling igen? Kan man va så hungrig?


Många koppar kaffe för mig idag ;)

Thea har iaf varit bättre idag, så imorgon väntas skola igen! Ingen är lyckligare än hon, som älskar skolan! 


Lite bakning idag igen... 

Det blir enkelt denna gång! Inge avancerade bakverk! 
Imorgon fyller min andra halva år! :)

Å Elon fortsätter med sin favorit hobby, att resa sig mot allt... Idag hittade han spegeln också ;) många fina pussmunnar o händer på den nu! 


Å idag var det VÅR i luften, han blev så svettig i overall + åkpåse så på eftermiddagen fick de bli fleecelurven! :) 

Nu ska jag strax slå igen mina blå! Lär väl upp och sjunga för min kära Karl i 5 snåret imorn ;) ha ha! 

Sen väntas finbesök från min kollega med bebis på förmiddagen, det ser vi fram emot! 

Godnatt! 

Bröllops inbjudan !

Godkväll! 

Ännu en hemmadag för Thea, men lök-tricket gör susen och hostan är betydligt bättre nu så imorgon blir det skola, och då vankas det spruta för både Thea och Lydia

Thea fick välja lunch, det blev våfflor med sylt och grädde! Smaskigt! 
- jag tog nya tag med bakningen idag iallafall ... Idag hade jag ny bak energi och det gick bättre! ;) 
En kladdis,- ett säkert kort! 


Tårtbotten fick också bli klar idag, en marängbotten med mörk choklad ..


En smörig smörkräm... 


Och i brevlådan kom det lite kärlek idag! 
Sommarens Bröllops inbjudan! Åh va roligt,- jag älskar att få gå på bröllop! Det ska bli roligt! 

Hittade en så fin färsk lax på Ica idag, så kvällens dinner fick bli lax och potatis! Det älskas av alla och Elon mumsar stor portion han också! 

Leklandet

Jag som skröt så om min morotskaka... Vet ni? Jag glömde den i ugnen och brände alltihop :-( fy va less jag blev! Sånt kan ju göra en tokig! 

Idag körde vi lite sportlovs aktivitet ;) jag avskyr ställen med mycket folk / köer / skrik spring o liv under lov... O hade lovat ett besök på leklandet (vi har aldrig varit där...) å eftersom jag är hemma nu så kan man ju passa på efter skolan! 

Så, vår dag i bilder! 

Lydia och Nora - på gränsen att dom var för stora, lite "tönt varning" tyckte även dom... Då leklandet var väldigt litet! 

Elon såg chockad ut den första halvtimmen ha ha, han har ju knappt sett andra barn förrut! 

Thea fick följa med, fast hon hostar... Å hon gick in gratis också! De va ju bra! 

Efter en halvtimme som sagt började E fatta vad man gör på ett lekland :-) 

Å han är ju så lycklig när han lyckas resa sig ;)

Gull pluppen står mot Allt han kan nu! 

En eftermiddag då vi var nästan själva på leklandet - helt i min smak! 

Massa jädra socker bomber lyckades dom tjata åt sig å... 

Å den lille som lärt sig vad en glasstru är - han skrek som ett brandlarm om han inte fick smaka! 

Lagom baby hörna! 
Nu ska jag testa lök tricket igen med Thea... För hon hostar konstant!!!! Djupt högt och tar i jätte mycket... Nästan inne på kikhosta ett tag!
Hon tar coccilana 3 ggr / dag o de ger noll effekt, och hon började hosta 9.e februari! Helt otroligt... Är ju så drygt o lyssna på! 

Godnatt! 


Bakning pågår!

Hej måndag och Ny vecka! 
Idag får bakmaskinen gå på höga varv här hemma ;) vi har satt igång med födelsedagsbakningen här! 
Thea är hemma från skolan idag, trots protester men fy va hon hostar! 
Hon har hostat i ganska exakt en månad nu o igår / idag tycker jag det är sämre igen.. Så nu får hon spendera dagen på soffan o försöka vila ut den! 


Kolla här då! Nöjdaste killen på gatan ... Han blir så stolt när han lyckas resa sig o stå mot allt... De är de bästa han vet just nu! 

Balans övning pågår! 

Han tycker det är så roligt!! 

Nu ska Lill hjärtat sova middags lur, och jag ska röra ihop en glasyr till morotskskan! 

Hej hopp! 

Lördags feeling

Hej svejs !! 
Här är det full fart och inte en lugn stund :-) nejdå, visst är det lugna stunder emellanåt men jag håller på o grejar o donar o plockar o servar med mat o fika emellanåt! 

Våran lördagsrätt blev het räkgryta med ris! Inte så festligt med ärtor kanske ha ha men det går hem hos småfolket! 

Vi hade en egen mellotävling igår, som jag skrattade!!!

Ett av gårdagens bidrag i stationen! 
;) hade ingen aning om hur dom klädde ut sig heller! 

Å här kommer dessa två in, Thea som någon häst och Charlie som Pippi Långstrump ha ha! 

Sen började den riktiga tävlingen, o vi alla var överens om att bada nakna skulle gå vidare !! 

I slutfinalen hejar jag på Frans och Robin! 

Hungrigast!

Här ligger vi i högar i soffan - typ! 
Elon somnade 21.15 (brukar somna 19.30) så vaknar han o vrålar som ett lejon 22.30 redan o slutar inte förrän han får välling? Hur hungrig kan man va??

Sliten slitnare slitnast - känner mig så typ nu! 

Nu är det dags att göra kväller! 
Imorgon är en ny dag! :) 

Fredagsmys

Äntligen fredag! 
Även om jag är ledig alla dagar numer så ser jag det som en chans att få "avbyte" ;) de är sånt pass nu hela dagar, man behöver få ladda batterierna!
Idag har jag och tjejerna lunchat på södra brunn, våran lunchrestaurang här i byn!

Elon var ju också med såklart! 

Lydia åt tacos (fast vi skulle äta det ikväll å ) 

Å jag och Thea åt fisk och potatis! :) jättegott!
Nu råder ett lugn här i station! T och C åkte på juniorerna o kommer väl hem närmare halv 9, F skulle se tv nere i stugan o kommer väl oxå vid 9 snåret och L och N har låst in dig uppe o dansar för fullt! Så jag fick hela tv rummet för mig själv!


Taco fest!!! Så gott att äta när de var längesen man åt det :-) 

Våran softa torsdag!

Hej! 
Våran torsdag blev en ganska lugn och trevlig dag! Jag hade ju tänkt mig att "nu när jag är ledig kan vi ju åka på massa sportlovs aktiviteter" 
Men ingen av tjejerna var sugen att umgås med mig ;) dom har varit med kompisar istället o bara varit! 

Så jag och Elon har skjutsat o hämtat istället! 
Men jag och Thea var till Valbo en snabbis igår, fixade ett ärende / storhandlade / o handlade lite presenter! 

Sen hittade vi en hög med PET shops i en skrubb så de blev ju lite kul att gå igenom allt det! 

Å nu är det bara en sak som gäller för denna lilla karamell ;) resa sig resa sig resa sig! Mot ALLT! 

Jag är smått allergisk mot kläder med figurer, starka mönster osv - de vet ni ju ni som känner mig! Men de här byxorna gick hem, lagom mönstrat med några mäktiga djur! 



Makeover!

Idag har huvudvärken malt i mitt huve hela dagen, usch! Helt orkeslös och slö, vart är energin idag? Blää känner jag för denna dag! 
På mitt schema stog "göra om göra om göra om" igen :) å NU är vardagsrummet klart.. Nästan ... Tv möbel ska också fixas men det har inte dykt upp någon fin än! 

Tack Mio för leverans idag! Jag är mer än nöjd nu med vardagsrummet! 

Å Elon har roat sig med att bestiga kartonger, lyckades dunsa ner med huve före i golvet å, spräckte läppen så de blev blod och tårar... 

Nu sover han en lur iaf, lite för sent... Då han inte får sova efter kl 16, då är han uppe halva natten sen ha ha.. Mina barn kräver verkligen lite sömn... 

Å vi har lite kläd torka här hemma... Vi har haft massor i 68/74 och nu börjar 74 kännas lite nätt - å jag har kanske 3-4 plagg i storlek 80. 

Klädsim!

Nu är det fart i lilla farbrorn här hemma ;) 
Elon älskar ju att bada och duscha... O när Thea duschade så ropar hon plötsligt på mig,- 

En kille som passade på att ta sig ett klädsim ;) han kryper rätt in i duschen med kläderna på o bryr sig inte alls när vattnet rinner över huvet.

Nu utforskas varje liten vrå hemma hos oss :)

Själv längtar jag till läggdags hi hi 
Renbäddat i sängen med nya fina sängkläder i tvättad linne

Fina va! 


Sportlovsdag nr 2

God eftermiddag! 
Sportlovets andra dag och nu är vi tillbaka i Stationen igen! Men jag saknar redan fjället och stugan! 

Idag hade vi aktiviteter inplanerade! 
Lydia har varit med två kompisar på "skaparbyn" 
Där har det hållt på med lera och haft roligt hela eftermiddagen!
Under tiden åkte jag och Thea upp till elljusspåret! 


Solsken och bra glid men det blåste lite kalla vindar! 

1 mil i benen för Thea och härmed har hon fixat sina klassikermil - äntligen!! Hon var ju sjuk när resten av klasskompisarna gjorde det, de som också vela göra klassikern! 



Det är lite trixigt innan man fått in tekniken när man är mindre van att åka skidor! 

Lille plutt var också med och hejjade på Thea :-) älskar hans nya mössa! 
Den passar han SÅ bra! 

Måndag!

Dag 1 på sportlovet! 

Måndagen körde vi i backen igen! Super härligt väder så vi passade på!

Själv tog jag en kaffe med grädde i solskenet och tittade på när de andra åkte!


Fick sällskap av L efter en stund! 

Vi "firade" även Elons 9 (!!) månaders dag eftersom 31.a inte finns :-) 
Å mitt på dagen så reser han sig upp mot en pall! Han har stått o fegat länge - o försökt men aldrig lyckats komma upp 
Så där stod han :-) lycklig kille! 




RSS 2.0