Lägger ner Bloggen!

Nu lägger jag ner den här skiten.... !

Lyckat!!

Stack huvudet i ett glas med mjölk...!

Hej!

Hemma igen efter en Trevlig fjällsemester!

Idag har jag ont i varje liten led och muskel som finns i denna kropp! Var ut på en Lång skotertur igår och det är verkligen helt otroligt hur jag lyckas spänna mig.. Full koncentration typ.. En blandning mellan att vara livrädd och tycka att det är jättekul!
När vi var högt högt uppe på fjället var det som att sticka huvudet i ett Glas med Mjölk! Det var bara vitt vitt vitt.. och isandes kallt



Det gäller att Klä sig VARMT! :)

Tråkigt var att tjejerna blev sjuka igen :( Båda blev jätteförkylda och Thea hade jätteont i öronen på lördagsnatten... Men det är väl sånt man får räkna med när man är borta med barn. Så min moster fick vara lite barnvakt och testa på Småbarnslivet igen! :) Det gick galant vill jag lova... Med lite Play Doh deg roade dom sig en bra stund!

Möttes hemma av lilla gos katten som varit ensam hemma dessa dagar! Men blivit Väl ompysslad av Bästa Alva som fick vara kattvakt! :)

Nu är det nattning som gäller av två små barn som är Glad över att få vara hemma igen!

På återseende!

Varm choklad med massor av vispad grädde!

Hej!

Vädret verkar inte vilja vara med oss riktigt..! Det är isandes kallt här :) Fast solen kikar fram lite ibland nu iaf!
Vi har varit ute och grillat korv och åkt pulka en sväng och sen gjorde jag och Bettan Varm Choklad med maaassa Grädde i! Farligt gott!



Vi åkte iväg flera mil efter en viiit smal slingrig vinterväg också för att hälsa på en härlig Ren-Gubbe!



Fina Vita Renar som vi hälsade på!

Thea och jag var ut och provade skotern också! Men sen blev hon tyvärr naturligtvis SJUK! Ovanligt va.. Feber och Dunderförkyld!



Ikväll är det final i Dansprogrammet...! Missar troligen den men ska hålla tummarna för Magnus!

Nu ska jag skaka liv i människorna här =)

Var är min semester...!

Snöstorm!

Solen lyser med sin frånvaro idag och snön Yr än så länge.. Men vi ska ändå ut och hälsa på renarna på fjället!

Var är min sovmorgon-semester tro.. Lydia vaknade kl halv 6 imorse igen och levde rövare i minsäng och började rulla ut toa rullar och kasta kaffekoppar på golvet!
Efter en stund lyckades vi få liv i resten av ligan.. Måttligt uppskattat! ;)

Borta Bra, men Hemma Bäst..!!

Lånar Alice dator och har inga bilder här, men det kanske kommer ;)

Föresten så ska jag prova skotern idag! Det blir ju en upplevelse...
Skoter är kul, men fyrhjuling kulare!

Lofsdalen!

Mot Lofsdalen...!

Om en halvtimme packas det in, vagn och hundra väskor i pappas bil och två bilstolar.. Det är ju bara att hålla tummarna att pappa är på strålande humör idag och skiner mer än självaste soolen!

Resan kunde ha ställts in för min del.. Igår när jag hade duschat och gick ner för trappen så kände jag att det TOKLuktade Brandrök.. Riktigt ordentligt...
VAD ÄR DET SOM LUKTAR!!! Ropa jag åt Thea...
- Det är Jag som bara hgar satt på spisen svarar ungen..
SPISEN!!!! Ropar jag...
- Jaa det var jättelätt....

När jag kommer ner så är plattan på för fullt och det ligger ett kollegieblock ovanpå..! Det glödde i blocket och var alldeles svart..!
Hur ska man förklara detta lugnt och sansat för en 4 åring att hon har kunnat tagit eld på hela huset.


KUL ska jag ha iaf!

Och säger bara en sak.. Den svenska avundsjukan.. HA!




Karusellyrsel som heter duga!

Godkväll!

Jaa, jag tror jag kommer införa "Dagens sjuk symptom" här på bloggen..! Det är då själva fan att det aldrig ger sig ordentligt!
Ikväll när jag satt i soffan med en kopp kaffe och halvkikade på tv så blev jag akut YR, det snurrade som en grym snurrkarusell i Furuvik! Ögonen hängde inte med liksom, RÄDD blir man... Håller man på att dör eller vad!

Jag kikade på min favoritsida 1177.se och kom fram till att det heter Karusellyrsel och kan orsakas av ett Virus i örat! Herregud... Dessa virus kan visst sätta sig var som helst!

Karusellyrsel ger en känsla av att rummet snurrar trots att allt står stilla.

Vid karusellyrsel är det vanligt att man har yrsel och samtidigt blir illamående och i värsta fall kräks. Vid stark karusellyrsel blir det svårt att stå och gå. Karusellyrsel kommer ofta från innerörat och anses bero på att kristaller i balansorganet har lossnat och hamnat fel.  

Man slutar aldrig förvånas om man säger så!

Lydia har börjat med en mycket Lustig sak.. Bilden talar för sig själv..



Om barnet själv får välja...! Typ... Hon drar ner blöjan till hälften, tar på sig stövlar, sen går hon runt och myser!!



Livet är Underbart när underlivet är Bart!


Pilgrim Brillor på Vift!

Förra året köpte jag ett par (för mig) svinigt dyra solglasögon från Pilgrim för att jag tänkte att jag kunde ha dom i flera år.. Snygga var dom och satt som ett smäck mot min ansiktsbränna!
Naturligtvis hann jag bara tänka tanken för att mina Glidarbrillor är redan  SPÅRLÖST BORTA! (Någon som blir förvånad?)

Jag har letat Överallt känns det som och måste lagt dessa på ett ställe "där jag verkligen ska komma ihåg dom" Det enda som finns kvar är fodralet! *SNOPET!* Jag som strax åker till fjällen och vill såå GÄRNA ha med dom!
TIPS på vad jag kan leta?!

Dock inte dessa, men liknande fast helsvarta!

Tror att Äckel magsjukebacillerna har försvunnit nu iaf.. Jag ska nu vara FRISK hela våren och sommaren har jag bestämt! :-)

Lydia har haft tre "Dryg kvällar..." och vägrat sova i sin säng.
Hon har skrikit och varit totalförbannad och pekat mot MIN Säng! NEJ Stopp har jag sagt.. Där sover MAMMA och inte du!!
Så igår fick jag bubba och bära och Kånka in en NY Säng i Sovrummet där Lydia skulle sova... Och VIPS så var hon HELNÖJD!! Hon har blivit stooooor min lilla bäbis!


Så nu sover min lilla sessa i Denna vackra skönhet.. Theas förra säng!

Nu ska jag försöka leta lite!

Babben och Gynning och kaffet i Vrångstrupen!

Idag har jag hurtat 7 kilometer i mina nya hurtskor! Och dom fick mycket väl Godkänt! Va roligt det är när vägarna börjar torka upp och man kan ha vanliga skor igen!
 
Thea är och leker med Elvira idag igen :) Dom leker Mycket bra dom två..!! Min lilla tjej är en mogen tjej!!
Jag och Lydia har varit ute och hoppat i vattenpölar... En mycket spännande upplevelse för denna lilla dam som inte upplevt denna aktivitet förrut.

Hur ska man roa sig denna Lördag då när det inte är någon Melodifestival längre! Ett stort plus är att BABBEN börjar igen! Jag ÄLSKAR Babben!! Glimten i ögat och fruktansvärt rolig! 

                          

Min Kusin Betty är också rolig.. Dom borde ha ett program tillsammans ist! HUR bra skulle det inte låta: "Betty o Babben"
Eller kanske Babben och Bettan!

Läste några kommentarer på Alices blogg igår och höll på att sätta kaffet rätt i vrångstrupen! En lustig figur har skrivit att jag skulle vara lik Carolina Gynning på en bild OCH! ska man skratta eller gråta.. Människan har i mina ögon en såå härlig personlighet, Rolig tjej som är sjuukt vacker sen hon färgade håret Brunt!

                     

Någon likhet finns inte MEN med lite större Pattar, lite mera hår, lite större Läppar, och lite skånsk dialekt och en sjukt stor drös med prat så kanske likheten skulle sitta där till slut!!!!


Hatkärlek till mina Nya vänner..!!!

Hej...

Jag och mina två nya tekniska vänner har försökt lära känna varandra nu under ett dygn, ingen dans på rosor vill jag lova!
Vi nästan hatade varandra från första stund!
Vi tar det första exemplet: Mobil telefonen!

Jag har knappt ägt en Ny telefon och är heller inte så insatt i dess funktioner.. Först fick jag höra att alla kontakter samt bilder lär läggas över från gamla till den nya - HUR?! Men först ska telefonen sättas ihop...!

"För in SIM kortet i behållaren" står det i instruktionsboken! Behållaren tänkte jag?! Jag letade i 20 minuter inatt efter en behållare och till slut hittade jag världens minsta grej där tydligen kortet skulle in. Äntligen klar tänkte jag...!

"Skjut batterilocket på plats och Lås det" Hmm... Jag tryckte och jag försökte pilla in locket i de små spåren men hur jag än betedde mig så ramlade locket lös efter varje gång jag vände telefonen, Med förstoringsglas i instruktionsboken lyckades jag förstå att det var två små spärrar som skulle tryckas i för att locket skulle vara på plats!!!!

Nu har jag kommit halvvägs, fortfarande varken nummer eller bilder i telefonen och jag kan inte förstå HUR min morfar ens har lyckats Köpa en telefon!

Datorn pratar vi inte ens om...! Ett exempel.. Bilder! Alla ser jätte feta och ihoptryckta ut i min dator.. Är det min kak buffé igår som är orsaken eller ska jag skylla på datorn iaf?


Lydia Jag Moster och Alice & Betty 

Dagens roligaste var nog ändå att INGER kom! Jag tycker så mycket OM henne! Hon lyser som en sol jämt och har en speciell plats i mitt hjärta! När jag är i den åldern ska jag också vara en riktig Donna!

Tog också kort med Camilla igår, sista gången med magen kanske..!

Övar på tequila rejs till sen kanske? ;)

Föresten så var Rallybrudar den absolut sämsta film jag sett... eller nää kanske inte, men var liksom inte bra!

Nej Nu är det Fredag! och jag har vin kvar i dunken!! Så vad gör man om inte tar sig ett glas!

Grattis till mej på min 25 års dag!

Ja Grattis till mig själv.. Dagen är ju helt Underbar! Tänk så trevligt! Äntligen är man 25 år!!
Solen skiner och det gick strålande med alla förberedelser här! Tack vare min mamma.. Hon kan hon!

Jag har fått en ny Mobil och en Ny egen Dator *wiie!* Precis vad jag behövde!!

Fina paket är nog A och O tycker jag.. Så Glad man blir när någon lagt ner lite tid på paketen och kanske piffat till det med något extra.. Jag är nog lite så själv, roligt med fina papper och annorlunda snören och sånt :)
Idag hade mamma med sig såå tjusiga paket och fina härliga vita blommor och hör och häpna SYRENER!
                             

Jag fick också världens Läckraste skylt som ska sitta på mitt hus.. Den är SÅ rätt! Känns som jag bor i Gamla Stan av att bara kika på den.. Älskar gamla emaljskyltar..

                                

Måste kanske också visa den snygga tuppen som jag fick av min dotter som hon gjort alldeles själv..

                                                         
Jag är laddad för PÅSKEN!                                        Lydia har gjort sig snygg med sin kalasklänning!

Nu ska jag kyla lite vin... Med sprit blir alla kalas Lyckade, så är det bara! Öl är också gott nu när solen skiner.. Ojj va sugen jag blev genast..

KRAM och HEJ och glöm inte vad som var min dröm inatt....

Jag är rörd i själen...!

Jag är rörd må jag säga! Vaknade kl 05.30 av att Lydia levde fan i sängen!
Sen.. Hör och häpna så hasar sig en morgontrött Thea sig upp en timme senare och kommer in till mig i sängen med ett PAKET!
Hon hade gjort en TUPP till mig och slagit in i papper... Sånt gör mig Glad.. Kom verkligen från Hjärtat och hon kom kom ihåg det själv!
Jag har insett att BARN är bättre än karlar!

Jag drömde en Sjuk dröm inatt.. En pinsam dröm så man vågar knappt säga det! Jag tror jag har blivit en Datanörd.. Måste genast sluta upp med detta innan jag blir för modern av mig jag som helst lever på 1800 talet!
I drömmen fick jag 13 (!) kommentarer på min blogg... Jag var överlycklig resten av dagen.. När jag vakna insåg jag att det var en dröm och att jag sedan kom på att jag är sjuk i huvet som drömmer något sådant, herregud!

Nåja.. Nu ska vi äta lite fin frukost! Jag ska göra Ägg, rostmackor, fil, juice och lite frukter här till mig och tjejerna! Sen blir det dagis för Thea och själv ska jag ta och Handla och laga lite mat... och framförallt.. Njuta av Vårsolen!

                                                                                


Uppdaterar mig under dagen!

Tunnbrödrullen i högsta hugg!!

Jag är mycket piggare idag men man blir ju helt matt efter en magsjuka! Känns som en ångvält har kört över mig. Det ända positiva i detta är att man faktiskt tycker man minskat något kilo haha! Men det lär man väl äta upp inom 1 dygn!

Ikväll blir det förberedelser vill jag lova...! Något smarrigt ska det bli....

Nu längtar jag tills snön smälter och våren kommer...! Sitter uppe hos mamma nu och kikade på några kort från Gökottan förra året! Vi har haft Gökotta uppe vid mamma och pappas fäbodstuga det senaste åren! Riktigt trevligt vill jag lova! Men vi gör inte som alla andra.. utan vi ger oss iväg kl 9 på morgonen och inte lika tidigt som alla andra galningar! :)

                         
Hittade ett kort också som jag kan bjuda på.. Sitter med tunnbrödrullen i högsta hugg! Mat är livet!

Fick ett Jättefint kort på posten idag av Jeanette och jag blev Såå Glad...! Det är så roligt med personliga kort och hälsningar, lyser upp vardan rejält vill jag lova!

Nu ska jag ta och leta på mammas mobilladdare så Lydia slarvat bort innan vi kan bege oss hemåt!

Totalrenovering på gång...

Ett Mirakel har inträffat i mitt hus och jag bara Måste berätta!

I Natt var det min tur.. vaknade kl 3 av att jag mådde så vansinnigt äckligt Illa.. Sen var toalettstolen och jag bundisar hela natten.. Fy så hemskt det är med magsjuka! Ångesten inför att spy är hemsk och man sitter med gråten i halsen och hoppas på att man ska överleva typ! MEN jag mår faktiskt bättre redan nu men fasligt trött..

Och det är NU miraklet kommer... Thea leker på annat håll idag och jag har Bara Lydia hemma och det är inte så bara det heller..
Medan jag låg på soffan en KVART hade hon hällt ut en pipmugg med blåbärssoppa i soffan, rivit sönder två biblioteksböcker, smulat sönder en smörgås på köksstolen samt målat med blyerts på mitt vita skåp i hallen.

Jag insåg att huset kommer totalrenoveras av denna lilla krabat inom en timme om jag inte kommer på en brilliant Idé! Och Smart som man är så mindes jag att jag har en gammal Teletubbies film liggandes som Thea gillade i den åldern...

Skeptisk var jag... Lydia sitter ALDRIG still, hon hatar böcker, tv och andra lugna aktiviteter men gjorde ett fösök...
1 2 3 4 så dök de underliga figurerna i blått rött gult och grönt upp i rutan och LYDIA SITTER KLISTRAD!
Hon rör sig inte ur fläcken, säger inte ett PIP och bara tok glor på tv.n...

Gissa vem som ska beställa hem varenda Teletubbes film som gjorts....  Dagen är räddad!


Rallybrudar och pippande katter... festligt!

Hej!

Vet ni vad! VI ÄR FRISKA och det måste ju firas, eller hur! Ikväll kanske man ska lyxa på med en vaniljbulle och en kopp kaffe, blir nog trevlig sällskap till Familjen Annorlunda!
Föresten har det blivit ett av mina "måste se" program.. Man bara gapar och undrar hur dom över huvud taget står ut och själv blir jag helt svettig av att bara se programmet! :)

Eftermiddagen spenderade jag med Thea hos frissan och hon klippte av en HEL decimeter.. Det kan man kanske inte tro när man ser att hon fortfarande har flera meter hår kvar.. men hon hade Jäättelångt hår!

Gick därifrån med en mycket nöjd dotter med grönt och lila hår...! SÅÅÅ fin

 

Vad tycks? Blir ju skönt för mig att slippa skrik och grin varje morgon för att det är massa tovigt!

Har hunnit med en timmes promenad ikväll och då mötte jag mina föräldrar som informerade att min KATT låg och pippade med en annan katt mitt på vägen *GAAAAH* Jäkla katt... Ingen som är sugen på kattunge? ;)
Kan vara bra för katten att få en kull ungar har jag hört...!

 Världens finaste snällaste.. Älskar barn och är sällskaplig och go! Väldigt hemtrevlig katt!!

Ikväll ska jag försöka lura hit min kära vän för att se RALLYBRUDAR som jag äntligen fått hem i brevlådan! Har varit sugen länge på att se den och Äntligen har den kommit ut på dvd!
 

Nej nu blir det lite sagoläsning innan tjejerna ska sova!



KRAMIS

IQ Gurka- skridskor?????

IQ Gurka eller vad är det frågan om Fröken Holmgren...!

Idag ville jag vara aktiv trots min luriga mage och illamåendekänsla (INTE bakis som du skrivit Betty!!) ...
Jag, Thea och Betty skulle upp och åka skridskor nyss på IP.. Bara en sväng för Theas skull...

Jag gasar hem till Betty med en ivrig unge i baksätet och en proppad kasse med skridskor och festisar och sånt..
När vi kommer dit och precis tagit fram alla skridskor och Jag min ärta ska glida över isen för att se efter om jag kan hitta någon liten Bock att ha händerna på (och NEJ jag menar ingen karl...)

SPLAFFS!!! När jag trampar ner foten inser jag att det är ju fullt av grusblandat tö-snö där.. Hallå?! Skridsko säsongen är alltså ÖVER! Och VEM borde då inte ha koll på detta om inte Jag... Jag Var Ju till och med på skridskoavslutningen, samma kväll var Hockeyfesten men inte ringde det någon klocka i mitt huve inte... Så tydligen stänger dom bara av allt nu.. pangtjoff liksom!


Men vi hade roligt ändå... Lite Is konster....



Även lite isdans...

                          
Vad får vi för poäng?                         Thea med skor ist för skrillor...!

Nu lär jag isolera mig igen... Tokdålig i magen.. Måste vara Lydias kräkvirus!

Hörshej!

Aptiten lyser med sin frånvaro hos mig och Herr Nilsson!

Hej....!
Vad säger man! Måttligt Glad var man av att ta reda på spyor inatt Igen..! Jag blir snart Vansinnig och nog pratat om det nu för gott!

Men tro inte hon är trött för det idag.. Nej nej snarare tvärt om! klättrar på stolar och hänger i kökslampan! Från och med nu kallas Lydia för - Ingen mindre än Herr Nilsson (Fast jag kanske borde säga Fru..)

Thea ligger och kollar på filmen BILAR.. och hade det inte varit för att Martin Stenmarck gör en röst i den så hade jag aldrig tyckt att den faktiskt är riktigt bra....!
Idag kom ett sånt där Pistolskott igenom mitt huvud igen.. Det sa bara PANG så kläckte Thea ur sig ett vansinnesord för att testa mig.. Dagens ordval blev: "DUMJÄVEL" Jag Flög upp ur soffan och sen fick hon sig ett föredrag om vilka ord man inte får säga!

Aptiten lyser med sin frånvaro idag här i Station - och inte lider vi av det inte. .  Känns nästan nyttigt med en sån dag också! Men i morse fick de bli blåbärssoppa ist för välling åt L.. och den åt hon!

               

Såå.. Vad tycker jag då om Årets vinnare i Melodifestivalen?!
Jag känner faktiskt Ingenting..! Det var en ganska BLEK melodifestival tror jag.. Att Malena Vann var kanske en skräll.. och jag trodde helt klart att EMD skulle få fler poäng..
Men Malenas låt är Inte så dålig som folk säger.. Den låten Växer...! och är inte så tokig när man hört den några gånger OCH den kan funka i Ryssland.. Med en ryssmössa på huvudet som sagt! ;)

Nu ska jag ta och vila en minut på soffan medan T åker på utflykt till gammelmorfar... Sömn tack... ge mig sömn!Aptite

Sexiga brudar och en liten åsikt...!!!

Hej hopp!

Min Kusin Betty borde vara med i Parlamentet Hon är SJUKT rolig!! :) Finns nog ingen som kan hålla sig för skratt när man pratar med henne...! "sexiga brudar med en liten smula av BÖG" haha det är Alcastar det ;)
Melodifestival i full gång.. Vinet flödar och VEM håller då JAG på!! Jo EMD.. Kan låta lite omoget, men SÅ är fallet..

OCH jag var i Valbo idag och shoppade en heeeeeeel del...  Och jag har en liten Åsikt! Visst är det ROLIGT när man handlar i en fin liten butik och får antingen en fin påse eller ett fint inslaget paket (fast det är till mig själv) halva nöjet tycker jag..

 Ett album jag köpte till mig själv.. fick jag i detta silkespapper med bokmärke! PLUSPOÄNG!

 Köpte några meter av en fin spets idag också och TITTA så grymt fint det blev till en av mina "kak kupor" :)

Har  varit på 45 års kalas ikväll och ätit en vaansinnigt god Mousse tårta! Självklart hade jag glömt kameran hemma till min stora besvikelse! SÅ SYND! Ni får kika i kusin Bettys blogg ist: www.svenssonbetty.blogg.se

Avsllutar med en ful(l) vardags bild på MIG



KRAM O HEJ!

Att handla med barn som blir kissnödig och hungrig.. KUL

Godförmiddag mina nära...!

Trött som Leif GW sitter man här och försöker få lite Energi! Jag ska till Valbo idag faktiskt!!
Mamma och syster skulle ut på Äventyr och dom kommer inte undan utan mig vill jag lova.. och jag TROR faktiskt dom drar sig lite för att fråga mig innerst inne.. För dom får ju två vilda yrväder på köpet då också som blir hungriga, kissnödiga, bajsar på sig och kräks ner sig m.m. Men jag hoppas turen är med mig idag! Annars brukar jag låtsas i affärerna att jag "inte känner dom där ouppfostrade ungarna" haha och så får dom röja runt och skrika!

Thea blir troligen hemma hos Emmsan och leker så det blir bara en att hålla ögonen på! *puh*

Vaknade av mig själv i morse före kl 6.. Fast att jag lagt mig efter 1 inatt.. Kände mig skapligt pigg Sen TJOFF slog tröttheten till iaf! Varför blir det alltid så!!!

Tänkte visa de fina kläderna jag köpte i Uppsala åt tjejerna i onsdags! SÅÅ nöjd och gillar skarpt när dom är lika :)


Var till mamma och pappa och åt igårkväll och det var så fruktansvärt god mat...! ska nog aldrig mer köpa fryst lax utan bara köpa färsk.. Priset är egentligen ingen skillnad och smaken är väldigt mycket godare med färsk!


Gott var det vill jag lova... Gissa vem som satt kvar längst och mumsade..

Lydia satsar ALL sin energi på att klättra, upptäcka, springa, undersöka och pilla på ALLT och ingenting på språket.. Och när man är van sedan tidigare med en som pratat väääldigt tidigt så får man ju för sig att L är sen i språket men har nu insett att hon inte är det... Thea pratade 2 ords meningar när hon var 17 månader och kunde alla namn och bilmärken m.m. Men L hon lägger Energin på att ÄTA och undersöka!

Vi HÖRS!

Har man ingen gris kan man alltid köpa sig en gris...!

Hej!

Thea verkar frisk och troligen var det bara en inbillning det där inatt, men dumt att hon är så duktig på att Spy så där när hon vill..

Jag har en gris till Salu... Fast den är tyvärr väldigt dyr! Jag har redan två så jag säljer min tredje och sista gris nu på nätet... Den är i Dansk design och kommer fr IB Laursen och kostar 450:-


Idag blev det stor rensning i Theas rum, och smart som man är så gjorde man det i SMYG... Kastat massa fula plastgrejer och dock saker i rosa som jag har retat mig på länge nu.. Så härdanefter ska jag försöka be folk att köpa nå annat än leksaker när dom fyller år.. Eller leksaker är OK om de är rätt grej.. jag är tyvärr kräsen.. som ni kanske vet!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och läsa nya numret av Land! Kan det bli bättre tro...! Står om Per Morberg i detta nummer.. Någon mer än jag som avgudar hans matlagningsprogram "Vad blir det för mat?"

Helvetes natt!

Vilken Natt!
Hade mitt mammaliv varit ett jobb hade jag sagt upp mig för längesen, vilken Lön man borde ha!
Jag kom i säng strax efter 12 igår, och efter en halvtimme hör jag hur Thea vaknar och börjar gnälla och klaga... Jag rusar dit och hon säger att hon vill Kräkas! Så SPLASCH kräks ungen...
När jag passerat Mitt sovrum på väg till toan så sitter naturligtvis Lydia rakt upp i sängen- klarvaken! *YES* Ja har lyckats typ...

Med Thea så vet man ju aldrig.. Hon är ju lite lurig så där för oss som känner oss... Hon Kräks OFTA om man säger så.. Jag lägger mig igen bredvid Vildast och försöker vila lite men som alltid när någon har spytt ligger man ju bara på helspänn och väntar på nästa gång...

Proceduren upprepas efter 1,5 timme och Thea säger att hon är rädd och så säger hon plötsligt: "Tänk om jag dör!!!"

Då gick det upp ett ljus i mitt lilla huve.. Hon har alltså NU förknippat vanligt magont med att ... Känns misslyckat från min sida att hon hört hela den här historien.. Sen prata jag med henne och så Lyckades vi somna strax efter kl 3 inatt...  Men i morse var hon som vanligt igen, så någon magsjuka var det troligen inte. Hon drömde säkert att hon hade ont i magen och trodde hon skulle dö.. Sen tvinga hon fram spyor.. som så många ggr annars!

SHIT va folk är hurtiga på morgonen här framme i brunn :-) Jag gick ner och koka kaffe strax efter kl 7 och då gick det förbi en del hurtbullar, sen kl 8 gick det två st med BARNVAGN! Hur lyckas dom komma ut så tidigt tro :-) Duktigt iaf!

Nu ska jag sporta till mig lite och göra ngt vettigt! Det är ju Freeedag idag och jag Längtar till ikväll! :-))

Kraaam Am

Måste bara visa en bild som jag tycker är riktigt kul, som jag faktiskt tagit själv ;)


In Action!

sykbrytsfel och sagan om den röda vanten!

Blääää! Varför ska man aldrig få må riktigt bra någon gång!
Idag har jag känt mig lurig i halsen lite smått hela dagen och nu till kvällen slog det till ordentligt.
Gör ont när jag sväljer och nu är jag livrädd att jag ska få halsfluss IGEN! Då är det 3.e gången nu på 2 månader...  och då lär jag ju ha några stora fel i el systemet i kroppen! Besiktning måste göras!
Sitter nu och försöker proppa i mig echinacea och vitlök! *peppar peppar*

                              
Har iaf varit Effektiv idag igen.. Älskar när jag får säga det ordet om mig själv...!
Har varit en sväng till Uppsala också faktiskt.. Inhandlade ett par APSNYGGA jeans till Thea fr polarn som var slut i Gävle.. Och då lära jag ju naturligtvis köpa lika åt lillsnöret också.. och så fick dom två likadana blåa tröjor med en BIL på! 

Sen har jag också bakat ännu flera kolakakor... och INTE provsmakat en endaste ska ni veta.. Har också stykit en hel hög med kläder och hittade på mina koola Anna Jeans som jag glömt bort för en stund...
Sen fick Lydia nå sykbrytsfel och börja gapa och skrika så jag tänkte att jag lära UT!
så då gick jag en 35 minuters ute med henne och när jag kom hem såg jag att hon naturligtvis kastat av sig en vante ngnstans på promenaden..

Så då tog jag och Thea sparken och åkte samma runda IGEN och lyckligtvis låg den lilla röda vanten alldeles vid Bojeps.. - Det där lät nästan som en lycklig Godnatt saga! Och så får det bli...!

KRAM Å HEJ!!

Sällskap till Älgbitarna i frysen...!

Hej!

Nyss tittat på Rosing på 5..an och ... Nej tack.. Jag skulle aldrig vilja "dejta" denna människa!
Förstår inte varför någon som hon har ett sådant program på Tv och vad som gör att folk tittar?
Människan är för det första så fruktansvärt konsgjord och rent av ful.. Jag tycker inte om att prata illa om folk och försöker undvika sånt.. Men i detta fall så går tyvärr inte det!

Nog om detta! Jag väntar på ett program som ist heter: "Vem vill dejta Michael Persbrandt" eller nå.. Då skulle det bli lite Kvallité över det hela!

Idag var jag ute på världens längsta promenad, trodde aldrig att jag skulle ta mig hem!
Snön yrde och det blåste hårt och kallt och småvägarna var oplogade. Det var som att skjuta en bänk framför mig när jag drog vagnen!
När jag närmade mig rondellen så kändes det som jag var Anja Persson som var på väg att ta Sm-Guld eller nå.. Men VAR HADE PUBLIKEN tagit vägen, INGEN stog där och ropade och viftade!!! Däremot kom en stor Buss och stänkte ner mig och min fina röda vagn totalt.

Mina bullar Gjorde succé igår tror jag.. Till och med så exklusivt så att min kära Idol Kusin var tvungen att baka exakt likadana och visa på sin blogg! ;) Så nu kan ju hon och jag fjäska med bullar till Herr Ottosson när vi ska träna där! :p

Blev lite bakning för mig idag också.. Lär ladda upp i frysen känner jag! Ligger bara några Älgbitar där, och dom måste ju få lite gott sällskap!



Kolasnittar med en exklusiv bränd kant!



Mina små toktroll ikväll innan nattningen!

Nu ska jag ta och röja lite här innan jag ska ta och sova eller innan någon ringer mig så jag inte ens hinner lägga mig :) För då kan det bli sent i säng.... igen!....

Kram o natt!

Egen odling av Björnmossa!

Goddag!

Va Effektiv jag känner mig idag, såna dagar gillar jag!!  Har hunnit med mycket på kort tid  :)
Blev bl.a storbak av olika bullar! Inte dumt.. men blir svårare för mig att gå ner i vikt! För tar man en kopp kaffe så kan man ju alltid ta en bulle också ;)

                      

När jag hade knytit ihop att påsar och skulle ut i förrådet och frysa in dessa så upptäckte jag en mycket snuskig sak... Jag fick för mig att öppna Kylskåpet där inne och vad fick jag Se.. JO en Smörgåstårta från december, samt en HEL chokladtårta + en stor skål grädde! GISSA om det var lurvigt!! ;) Det var grönt och grått och luktade riktigt härligt må ni tro... Man kunde nästan tro att jag börjat odla egen björnmossa eller nå..!

Förr i tiden gjorde barnen kor och grisar av kottar och tändstickor...!
Idag gör barnen datorer och mobiltelefoner av papper.. Thea kom hem från dagis idag med en ny mobil till mig... Den var i orange papper! Vad säger man.. Utvecklingen går framåt!

Nu har jag precis gått en promenad runt Berg och ska förbereda lite Kyckling till kvällen!

kram o hej!

Toppluva.... säger ni så?

Hejsan!

Vilken helg...! Började i fredags med Stenmark... mmmm säger jag då bara...!! Sen i lördags så kunde man njuta av Scotts o piloter och så avslutar vi helgen med Gunvald... Då kan man inte klaga!

                                                                         
Min Fläskpannkaka blev inte som jag förväntat mig idag :) Jag är ju ingen super kock direkt och glömmer alltid saker i ugnen. Det som hände var att pannkakan förvandlades till en hel bergskedja med lustiga färger på topparna! Men inte så tokig i smaken..!

                                  

I lördags när jag var vid Ip så var det en kille som sa till mig: Vilken snygg Toppluva du har då!
Hallå tänkte jag.. När växte den här karln upp... TOPPLUVA! Vilket ruskigt töntigt namn! :-) NÄR sa man toppluva senast liksom...! =o)

Det är inte alla som får chansen att dela säng med en kofot.....!

Goddag!

Vilket tråkigt väder vi har, Gråkallt och flyger lite snöbus i luften!
Jag längtar till Vååren nu, till solen tittar fram varje dag och fåglarna kvittrar och barnen springer ute i gummistövlar och plaskar!
Och tänk när man kan FIKA ute då..!! Det finns väl inget som är så trevlig som att fika ute!
När jag var liten så var vi ofta ute på utflykter på vårarna.. och fikade alltid ute hos dom man var hem till!
Minns när vi var hemma hos min Kusin Magnus.. Gick ofta dit och fick fika på bron.. Drack saft ur nå Bruna plastmuggar med vita prickar och jag kommer riktigt ihåg hur mysigt det var!

Idag har jag inte gjort mycket.. Thea gick över till Vilmer och lekte i en snöhög alldeles precis och jag har en fläskpannkaka i Ugnen!
Mamma var förbi och sa att Vi får äta Tacos där ikväll! LYX! En sån mamma man har... Skulle nog inte klara mig utan dom.. Så fruktansvärt snälla och hjälper mig så mycket med tjejerna och bjuder på mat och Bryr sig verkligen!

Nu ska jag ta tag i övervåningen innan maten blir färdig! Lydia är expert på att leka hemmafixare som ni redan vet..
Alltid lika spännande att veta vad man har bredvid sig i sängen när man vaknar.. (och det är inte lika spännande som det låter!! ) I morse vaknade jag med en såg 2 cm ifrån näsan och nedanför vid fötterna låg en KOFOT! Ungen har alltså släpat dit en såg och en kofot!

Ha en Trevlig dag! Återkommer..!!

                                 

Mitt i Melodifestivalen..!

Hej!

Nu skriver jag Mitt i Melodifestivalen..! Inte fullt lika spännande ikväll, men ändå sjukt bra program!

Idag var det avslutning på Skridskoskolan och OJ va min lilla Thea fis har blivit duktig måste jag säga på så få gånger som hon har åkt...!  Dom fick visa upp sig lite och fick diplom och korv!!

 
Sötungarna Edvin, Villemo, Thea o Wilma!

Jag har fortfarande ont i min tand.. Och nu är vi osams, min käft och jag!! Så fort jag äter så gör det ont och liksom dunkar! Så nu ska jag spruta in nå grejs i mitt tandkött flera ggr/dag.. Trevligt!
                                                                           

Jag gjorde Lydias Livs första hästsvans idag! Visst blev hon fiiiin :)



Nej nu ska jag kila... Frågan är hur kvällen slutar... Kan de bli Party tro!

Stenmark... Mmmm!! Underbar!

Jag avnjuter kvällen framför Tv.n.. Så ska det låta och självaste Martin Stenmarck är med!
I´m in lööööv i den karln! Så fruktansvärt SNYGG

Å måste skryta om att jag träffat han också... Bortse från min blänkande glans panna :) Blev svettigt....



Idag har jag föresten haft ont i en visdomstand *intresseflagga på högsta nivå*
Nu är frågan om jag måste ta bort den, krånglar hela tiden och blir inflammationer.. Inte så roligt!

Nu ska jag dyka in i tv världen igen!

Återkommer...!!

Nostalgi bild på mej!

Hej !

Har varit sjukligt trött hela veckan, inte likt mig så jag undrar varför egentligen!
Jag är en riktig kvällmänniska faktiskt, är ofta uppe till 12 - 1 på nätterna utan problem (OCH L vaknar alltid före kl 6...) Men på nå vis funkar det! :-)

Hittade ett kort på mig från när jag var i Lydias ålder... hah.. ser ju inte klok ut men jag bjuder på en bild!


Jag i Världens största kofta.. (som troligen Idol moster stickat!)

Idag började jag mitt Nya Nyttiga liv... IGEN!  Blev ju sjuk gång på gång så jag la av helt med allt typ så nu ska jag börja bli duktig igen!
Så nu är det SLUT på allt fikande på kvällarna :p
Så faväl alla goda tårtor!! Här ska satsas inför beach 2009!



Nu ska jag fortsätta titta på mitt favoritprogram Antikrundan innan det är dags för duschen!

Kraaaaaaam!

Dudutt, dudutt, dudutt.. Hjälp mej!

Stormen har lagt sig, och nu råder det Lugn i min Station! När jag säger Stormen så menar jag mitt Yrväder Lydia!
Idag har hon varit full i bus exakt hela dagen, hon har dessutom börjat med någon "mördar blick" som man verkligen backar för... Hon rynkar hela pannan och trycker ihop ögonen mot näsan och bara blänger!

I morse när jag vaknade trodde jag katten hade varit på Lydia.. Hon hade rivsår runt hela näsan och ett i pannan.. Jag blev rätt orolig.. Tills jag gick upp och fick se mig själv i spegeln och insåg att jag såg PRECIS likadan ut, och likaså Thea! Lydia har alltså hittat min röda tusch penna i sängen och målat på våra näsor i morse medan vi sov...!

Thea har lekt en stund med Wilma och jag och Lydia var till Valbo en snabbis!
Inne på apoteket stod jag i godan ro och försökte läsa mig till vilken typ Salva som kan vara bäst att smörja ungarna med nu när det är vinter...
Medan jag står där så hör jag med jämna mellanrum ett ljud som låter: "duudutt" "duudutt" "duudutt" typ...

Efter en tid börjar jag reta mig grymt på ljudet och börjar vrida lite på huvudet för att se vad det är som stör (!)
Gissa vad jag får se... JO! LYDIA som har klivit ur vagnen och lyckats hitta apparaten för nummerlappar, och där står hon och trycker, nummer efter nummer.. Efter att snabbt ha plockat ihop ett tjugotal lappar från golvet och pulat ner dom i väskan och med en unge under armen så smet jag ut det fortaste jag kunde.
I det läget önskade man att man hette Teskedsgumman! 

Väl hemma igen så var tydligen inte min lilla skruttmajas Energi slut då heller..
Vid matbordet var det världens tjut och liv! Och PRECIS när jag ska sätta mig och äntligen få stoppa in första tuggan så PANG....! En djuptallrik flyger som en freesbe all världens väg över bordet ner på golvet på min NYA köksmatta!


Skitnöjd efter en fullträff rakt på mattan!



Dagens barn lär sig inte att leka ute på samma vis som en annan gjorde när man var liten.. SYND tycker jag, det var ju SÅ kul med alla dessa snögrottor och kojor m.m.
En konversation med barn idag kan låta så här:

Mamma: Idag går vi ut och bygger en snögubbe!!
Barnet: Vad är en snögubbe?
Mamma: Jo men du vet, en sån här.. Stor boll nere, lite mindre uppepå och ett huve, och näsa av morot och så...
Barnet: Kan man inte göra den på datorn?

TREVLIG KVÄLL!

När det gnälls kan jag trösta mig med Isboben!

Hejsan!

Vilket Gnäll det har varit här hemma idag.. Thea tycker precis allt är fel! Fel äpple, fel banan, skurit äpplet i fel bitar, fel glas att dricka i m.m. och Lydia går mest runt och gnäller och ser till att hon får precis samma saker som Thea och är bara nöjd när hon har något i munnen!

Jag har köpt en Isbob! En jättefin sådan också... Rätt ovanligt att se såna nuförtiden så jag är riktigt Glad över att en sån står och glänser nu mot min husvägg!

                                                                         

Min katt har förövrigt börjat bete sig som en dryg pensionär den också.. Piper, jamar och Stör mig dag som natt och är rastlös värre än farfar.. Kan det bero på att det är Mars tro!

Att vara på Sjukhus måste vara det mest hemska jag vet.. Så fort jag kommer innanför dörrarna där så börjar jag må illa och kallsvettas typ.. Det är sterilt, och massa långa farbröder med vita rockar och stora näsor överallt!
Till och med när jag var på förlossningen mådde jag dåligt, jag vantrivdes så grymt så direkt efter Lydia var född så packade jag min väska och bad om att bli utskriven! Så efter 5 timmar var jag på väg ut mot min bil..

Igårkväll unnade jag mig lite Lyx fika.. kaffe är gott och fika är gott! :O)



Nu blir det Mellis här.. Innan ungarna länsar hela skafferiet själva!

Kramar!

Ett rent Plågeri som inte får hända...!

Hej...

En tid har gått och vi har börjat se solen i mörkret nu.. En hemsk otäck händelse som nu börjar återgå till hopp om livet igen!

Jag ska ta allt från början och vill att Ni ska få veta först då detta Kan komma stå i kvällstidningarna om någon dag.
Jocke har gått i två dygn med Brusten blindtarm utan att fått hjälp...

Han var som sagt på kurs i Norge denna vecka, Han åkte i Söndagskväll...

Måndag kväll kl 22 ringer han mig och har otroliga magsmärtor och jag ber honom söka hjälp, men han envisas om att prova att sova till en början.
 
Kl 23.30 ringer han igen och kallsvettas och krampar i magen, han får skjuts av en kollega till akuten i Norge. Där får höra att han säkert har något magvirus och skickas hem (till hotellet) i TAXI igen.

Han lider sig igenom hela måndagsnatten och ringer åter mig igen på Tisdag morgon och säger att han snart svimmar, kramperna är outhärdliga och jag ber honom att få hjälp från sitt jobb att ta sig till Akuten IGEN.

Väl på akuten i Norge träffar han en Ny läkare. Jocke börjar kräkas och smärtan är enorm samt att han har 38.5 i feber.

Läkaren känner lite på magen och tar ett urinprov och skäller på han för att han kräktes i vasken för då kan han smitta.. UTAN en enda rönten, utan att ta sänka och MED såna kraftiga kramper samt så hög feber skickas han åter tillbaka till hotellet i en Taxi.

Jocke lider sig igenom ett dygn till och frågar mig var han ska ta vägen, han känner sig så svag och uttorkad.. Han får ta ta sig ENSAM till ett apotek med magkramper och feber och ingen på jobbet eller hotellet hjälpte honom.
Husläkaren här hemma i Sverige ber mig att försöka få HEM honom.. Jag ringer och ber förtvivlat honom att försöka ta sig hem.. Men han svarar att han inte vet om han klarar det...
 
Onsdag eftermiddag får han med oändliga vidriga magsmärtor, kräkningar, feber och frossa ta sig  först till en taxi, för att sedan åka TVÅ TIMMARS TÅG till Oslo.... för att sedan åka EN TIMMES FLYG till Sverige igen.

Väl på Arlanda möter hans pappa honom. Han får se Jocke komma ihopsjunken och alldeles GRÅ i ansiktet, han skakade i hela kroppen och orkade inte gå själv, han sa att han inte orkade längre..

Hans pappa kör honom till AKUTEN i Gävle och bli där undersökt och omhändertagen. Ett helt specktra tas av prover och de röntgas direkt och ser att han har en BRUSTEN BLINDTARM!
 
Han blev akutopererad kl 2 i Onsdags natt...
Det var bland det värsta läkarna hade sett, det var en otroligt ful blindtarm och allt var hade runnit ut i hela buken. Hans snabbsänka var över 500!
 
Nu ligger han med dropp och är helt medtagen och matt inne på Gävle Sjukhus.
Det han har varit med om är PLÅGERI! INGEN INGEN INGEN kan förstå sig på hur detta Kan ha fått gå till..
Ingen människa ska behöva gå igenom något sånt här..!

HAN HAR ÅKT TAXI TÅG OCH FLYG OCH GÅTT MED EN 5 KILOS TUNG RYGGSÄCK MED BRUSTEN BLINDTARM!

Dagarna har varit jobbiga och vi har varken vetat in eller ut men sakta men säkert går det åt rätt håll och Nya prover ska tas under morgondagen. Han har tappat i vikt, alla muskler är som förlamade.

Därav har tiden varit jobbig! Men nu ska vi klara av det här och hoppas att det ska gå vägen! Det ska inte få hända ngn!

Kram till Er alla!


RSS 2.0