Plötsligt stannar livet upp ett tag...

Jag tar en liten liten Paus i mitt bloggande!
Återkommer när allt är stabilt igen!

Har varken lusten eller orken att skriva när något hänt och vill ej lämna ut ngn/ngt här utan tillåtelse!

Ta hand om er!

Många Kramar från Mig...

Åldern spelar mindre roll... !!

Godförmiddag!

Kul att få lite blick på vilka ni Är! Även om det inte var så många som visade sig.. Jag har omkring 85 - 100 läsare / dag enligt statistiken nu och HUR kan det vara en sådan drös? =)

Igår sökte jag faktiskt ett par jobb.. Inga större saker men ändå en syssla!
Är svårt att söka jobb när det inte finns jobb att söka. Jag önskar att jag hade tiden/viljan att gå tillbaka till mitt gamla jobb. Trivdes jättebra där och otroligt kul att ha ett sånt självständigt jobb och tjäna så pass bra. Men tyvärr har jag kommit fram till att det inte funkar.. Jag vill inte att mina tjejer ska vara MER på dagis än hemma. Jag vill ha tid med dom nu medan dom är små och passa på att leva i nuet.
Så en deltidstjänst på något flott ställe skulle sitta fint! :)

Thea sov borta inatt hos mormor och morfar (dumt det låter fortfarande att säga så om sina egna föräldrar)
Så idag är det bara jag och Lydia som ätit frukost! Hon började dagen med att smita in på toaletten och DOPPA sin napp i toan för att sedan stoppa den i munnen igen! *mmm*

Vi pratade lite om Ålder igår på kyrkis... och alla kom fram till att man tänker inte så mycket på åldern när man umgås och är med olika människor.. och Vad roligt det är när det visar sig att han eller hon inte alls är i den ålder man själv trott!
Jag vill vara äldre än jag är tror jag, jag Känner mig så pass mycket äldre än min ålder... Kanske blir det så efter att man fått barn vad vet jag..! Ibland kan jag undvika att säga åldern bara för att man låter så UNG!
Som till exempel när jag uppsöker sjukvård för mina barn.. Jag verkligen avskyr att uppge mitt personnummer.. Känns som man blir mindre trodd på nå vis!

Nu börjar det lukta DYNGLASS av Lydia så är nog bäst att ta reda på det innan hon sprider doften ända bort till Wallerängs!

Vintern håller i sig... Här kommer en bild på mitt hus!

                                    

Fet- Tisdag...!

Goddag på Er!
Tiden fantasin och uppkopplingen har inte varit med mig det senaste dygnet, därav dåligt med blogginlägg från mig sida!
Igår var vi och hälsade på Camilla en sväng för jag var lite nyfiken på hur vagn och vagga blev, alltid roligt med sånt tycker jag.. Tog lite bilder men sitter just nu vid en annan dator så kan tyvärr ej visa. Däremot hittade jag en bild på MIG när jag precis hade köpt vagn när Lydia skulle födas.. Känns som en evighet sedan!


Jag med vagnen 1 ½ månad innan hon föddes!

Jag var "Kyrkis ansvarig" idag för öppning och stängning.. Gissa vem som hoppar in i bilen och är på väg att åka därifrån utan att låsa? Joo JAG.. Smög ut ur bilen igen och skynda mig att låsa och hoppades att inte ALLA skulle se :)

Dagens Radio prat har varit Semlor och Kronprinsessans förlovning, Fruktansvärt ointressant! Låt människorna få vara ifred!

Jag ignorerade den blinkande väckarklockan och SOV!

Zzöndag...! Och man kan verkligen kalla detta den stora "göra ingenting-dagen"
Jag hade bestämt mig för redan igår kväll att NU.. Nu ska jag verkligen unna mig en sovmorgon! det har inte hänt på väldigt länge och jag har alltid gått upp med barnen samma tid varje morgon..

Så i morse då ignorerade jag totalt min "blinkande väckarklocka" och för Er som inte vet vad det är så är det min Kära dotter Lydia 1 år som kommit på den finurliga idén att under vinterhalvåret blinka med taklampan strax före kl 6 varje morgon för att få sin mamma att vakna!
Men... i morse sov jag Lääänge! klockan var omkring 9.15 när jag klev upp men kände mig Ändå trött, grinig och inte riktigt utsövd!

Såna dagar har man lätt att reta upp sig på en del.. och inte bara en del utan i stort sett Allt faktiskt..!
Börjar med att J ska åka till Norge nu en vecka och i vanlig ordning har jag gjort i ordning matlådor.. Jag säger:
Matlådorna är klara o finns i kylen...
Jag behöver inga matlådor...
VA?
Vi blir bjudna på mat hela veckan?
BJUDNA PÅ MAT?=&%¤#%#&¤
Jaa...
Varför har du inte SAGT det då... ##%#&#/#=#

Skulle JAG få bo på Hotell en hel vecka och bli bjuden på mat, då skulle jag tro att jag var i himmelriket..

Jag har precis tagit fram Grytbitar ur frysen så ikväll blir det en smaskig köttgryta för mig och tjejerna, inte så tokigt det heller...!

På eftermiddan blir det en sväng upp till mina föräldrar för att hälsa på lite! Alltid trevligt att få lite fika och prata lite!

En stor PUSS till Thea som blivit så stor och kommit över den värsta trotsåldern.. Det gick över till slut! fast man aldrig tror det när man är I det.. så KÄMPA på ni som har barn mellan 3 - 4 år..!


Medicinlåda som heter duga! DET NI!

Då var det Fredag igen! ... Jag gillar Fredagar mycket mer än Lördagar faktiskt och brukar mumsa en hel del på Fredagar faktiskt.. Idag har det varit en Mycket Onyttig dag..
För att nämna några godsaker jag stoppat i mig: Semla, Vitlöksbröd, Smågodis, Kex...

Ja Ja I morse damp det ner ett stort paket i min brevlåda med lite böcker som jag beställt och jag måste fråga mig själv om jag Blivit smått galen eller vad det är!
Jag har beställt böckerna:
* Trotsboken
* Självkänsla
* Våga vara (Om barnens självkänsla)
* Våga vara förälder

Jag vet inte om jag håller på att förvandlas till en överpedagogisk dagisfröken eller om det är alla förbannade pencillintabletter som gör att jag går in och beställer sånt här på Internet! För nu när jag fick hem dom fick jag en smått chock! VAD ska jag med detta till! 



Efter alla onyttiga instopp i min mun så får man ju smått "ångest".. Då ringer man till Napoli och beställer en sallad, en Nyttig och fräsch sallad.. och GENAST känns det lite lättare!



Det här med mat är inte lätt... Jag har en 1 åring som äter ALLT, hon dricker kaffe, stoppar i sig kryddiga korvar och smarriga såser och grönsaker..
Men så har vi 4 åringen.. Hon är lite kräsnare om vi säger så.. Väljer oftast torrt och enkelt och typ "bara spagetti" hennes tallrik ser såå tråkig ut!
Man vill att hon ska iaf SMAKA.. Så här kan våran diskussion vara:

Thea: Fy vilken Äcklig mat
Jag:   Men säg inte så...
Thea: Jo fyy jag tycker inte om, va äckligt
Jag:    Sluta!! Jag blir ledsen när du säger så när jag står och lagar all den här maten för din skull

Två minuter senare...
Thea
: OJJ mamma va gott det var. Jag tyckte om...!
Jag:   Du behöver inte säga så om du inte tycker det.. Man ska säga som man tycker! 

Jaa, vad säger man?!

Så här i sjukdomstider har jag investerat i en MEDICINLÅDA!
Ingen dålig sådan heller..! Men Men Sjukdomarna går bara RUNT.. elendes elende, Men.. Bring them on säger jag bara..
LITE Kaxig måste man ju vara när man har en medicinlåda som får vilket apotek som helst att likna en fjuttig tuggummiautomat i jämförelse!

TREVLIG HELG!


Slapp dag.... och barnvagnsköp med Cam!

Hej på kvällskvisten!

Sitter bänkad framför Antikrundan och försöker samla energi till en kvällspromenad...
Skulle behöva komma ut lite, men är så rätt för att bli sjuk igen.. Har ätit 2 pencillinkurer nu på mindre än en månad! SÅ jag tror jag blir kvar i soffan ändå ;)

Har varit en ganska Lugn dag.. Var ner på Kyrkis en sväng för att leka lite! Var ganska många där så det var Kul, Lydia var lika vild som alltid.. Stod på borden, sprang iväg med kex, klättra på stolar m.m. m.m.

Kikade på kort nyss också på Thea när hon var lika gammal som Lydia är nu :-) Här kommer ett kort..



Igår var jag med Camilla på ett ganska roligt uppdrag! :-) Hon frågade om jag ville följa med och köpa barnvagn och självklart ställer man upp!
 
Efter en lååååång bilresa efter många skogsvägar kom vi iaf fram till slut! Och affär blev det :)
Höll på att skratta ihjäl mig precis när vi skulle åka för hon höll på att krångla så länge med bältet och till slut kom det: "MEN FÖR I HELVETET ÄR JAG SÅ JÄKLA TJOCK SÅ JAG INTE ENS FÅR PÅ MIG BÄLTET" Haha! Ja börja tok skratta.. Är ju roligt att skratta när folk är tjock för att dom är Gravid alltså.. Då vågar man retas lite mer!!

Nej nu lär jag duscha! Återkommer..!

Nej jag utsätter mig inte för att låta barnen vara med i köket!

Hejsan!

Jag är på banan igen! Pencillinet måste vara Guds gåva till Mänsligheten, för det hjälpte fortare än jag trott! Och tur är väl det, när man har ansvar för två små samtidigt!

Dagen har varit lugn, jag och Lydia hade en "gos-förmiddag" medan Thea var på dagis.. Hon lekte ovanligt snällt idag, märkte kanske att jag inte var i form!

                              
Hennes Åk-Cykel som är jättekul! :o)

Gjorde lite lunch och bjöd hit morfar för att få lite sällskap.. (nej jag sa inte att jag var sjuk) :)

                      
Gobiten lugn och snäll efter en middagslur! :)

Alltid när jag är sjuk.. Så ligger jag och tror att jag är typ Dödssjuk! Så man tänker hela tiden att "när jag blir frisk då ska jag minsann..." Och nu tänkte jag att jag ska faktiskt bli världens bästa mamma och inte vara så sjuk och tråkig nå mer så då ska jag låta mina barn vara Med och laga  mat och så...

Provade lite idag på lunchen... Lydia fick en stol, upp med ärmar och fram med majsen.. vi börjar med sallad..
Hon fick ha i lite i salladsskålen och mycket hamnar naturligtvis på golvet, men jag sväljde irritationen, för Irriterad blir man!!
FÖR att uppskatta att laga mat med små barn.. Så måste man antingen vara:

  • I koma
  • Fruktansvärt full
  • eller en Avtrubbad dagisfröken

Lydia får torka efter sig på diskbänken.. Plask Plask så vispar hon runt en dyngsur disktrasa över bänken.. Jag låtsas inte se detta!

Jag ger upp! och inser att Lydia inte blir något mer pedagogisk eller bättre barn av denna upplevelse! Och tänker att jag ångrar hela tanken med att laga mat med barn och kommer aldrig mer utsätta mig för detta då det INTE är kul!

Thea kommer hem från dagis.. Vet ni vad hon säger i bilen?              - mamma får jag baka när jag kommer hem?

GISSA vad jag svarar...!

Nåja! Vi hörs!


Jag önskar sjukvården förbättrades, och Empati? finns det?

Jag är SJUK!

Därav dåligt med bloggande och data tid över huvudtaget..
Har spenderat min helg på både sjukhus, akuten och hälsocentraler och nu vill jag bara slippa allt och bli frisk!
Är inne på min andra pencillinkur på 1 månad, och i morse när jag trodde det värsta var över så vaknade jag av panik- fick inte luft! Efter att kollat upp mig på Södertull så var det iaf Halsfluss igen - på gränsen till Halsböld.. Tråkigt! men men! För övrigt så Hatar jag sjukvården.. 2 timmars väntetid i ett väntrum med en 1 åring är INTE kul.. och varför måste alla vara så otrevliga? Ingen trevlighet alls, Lite Empati tack! Annars... Byt jobb!

Hoppas det ger sig nu, verkar som att hela Hedesunda iaf är sjuka, och förkylda!
Jag har börjat prenumerera på Land ;) Vuxenpoäng igen.. Den ÄR riktigt trevlig den tidningen!

                                                                         

Medan mamsen låg sjuk idag i soffan så hittade Lydia mitt Glasspapper på bänken.. Och OJ så Glad hon blev..
Det var vaniljglass över heeela köket! Så här såg kalasbruden ut..

                             

 I Lördags tog min kära Syster med sig Thea på skridskoskola *Tusen Tack för det!* Thea åkte som aldrig förr och hade Viljan att vela lära sig.. Hon hade gjort såå stora framsteg! Sånt gör mig Glad! Vardagslyx

                             

Nu ska jag ta och dra en filt över mig igen och försöka vila lite...

Ha en trevlig söndaskväll! Kramar Am

Ett gottartips som jag tror Ni gillar...!

Fredag kväll är lite utav en "gottar kväll" hemma hos oss.. Det har blivit så.. och känns som det passar oss bättre än lördagen!

Och appropå Gott och godsaker så är det hos många ett känsligt ämne.. ...
Det är många som inte unnar sig detta, många som tänker jämt och ständigt på vikt och kalorier och allt vad det innebär.. och det är så SYND tycker jag att vi tjejer (oftast) ska behöva klanka ned på oss själva och se oss som ngt överviktig här och ngt mullig där och lite bred där och si och så!

Så otroligt synd, då det ofta är Bullshit! Lite hull är FINT tycker jag.. Jag själv tänker också mycket på vad jag stoppar i mig, men försöker att släppa på spärren ngn/några dagar i veckan..

Trots att jag allt som allt gått ned över 35 kilo i vikt i mitt liv så kan jag Idag känna mig tjock!
Jag skulle aldrig kunna se mig själv som smal, aldrig kunna känna mig bekväm i bikini.. SYND!
Man borde inte bry sig.. Synd att dagens Media, samhälle m.m. förstör unga tjejers självförtroende m.m.

Nåja.. Jag ska iaf ge Er ett litet tips, för er som är som MIG.. att man vill äta, men inte allt för onyttigt..
Jag har ikväll ätit En stor fruktsallad (som jag gjort iordning tillsammans med mina tjejer)
- i fruktsalladen hade vi: Banan, Kiwi, Apelsin, Äpple, Hallon, vindruvor och päron! Till detta så åt vi en rejäl klick med KESO - Smak av Päron och Vanilj!

LJUVLIGT Gott och man kan vrääka i sig hur mycket som helst utan att det är någon fara alls! Det stillar VERKLIGEN Sötsuget.

                                     

Lika gott för vuxna som för barn..! Perfekt som mellis. fredagsmys m.m.



Ikväll hejar jag på Magnus i Let´s Dance som för övrigt är rätt så tråkigt i år! Kramar från MIG!

En sak till, Jag skulle nog vilja bli Psykolog.. Jag gillar faktiskt att Lyssna, fick den känslan i mig idag bara!

Man borde ha medalj när man åker och handlar med småbarn!

Imorse när kl var sex så tänke jag: HUR ska jag överleva denna dag?! Hur ska jag ta mig igenom den utan vansinnesutbrott eller huvudvärk! Jag var såå otroligt trött.
Thea har hosta - som alltid i slutet av en förkylning.. och varje gång denna hosta kommer så kräks vår lilla tjej!
Jag var dum nog att inte lägga mig i tid igår, kl var närmare 1 och sen kl 3 kräks Thea.

Efter att jag tvättat sängkläderna direkt, duschat henne och bäddat rent igen så lyckas Lydia vakna! Jag var så arg! Jag var så ledsen och trött och arg! Jag vet inte hur jag tog mig igenom det men sen kl 6 var det kört iaf! Då var det frukost!

Jag låg på soffan i en ful mysdress och var otrevlig och sur i två timmar, sen tänkte jag OM! Mina barn ska inte få lida för att jag är dum nog att inte lägga mig i tid på kvällen, samt att Thea kräks.. Det är inte hennes fel!
Ryckte upp mig och har försökt så gott jag kan och man mår faktiskt bättre bara man tänker positivt!

Det är ju trots allt Fredag! Vi har precis gräddat plättar och ätit med Sylt och Grädde (det VAR en pina för smeten tog aldrig slut och jag gäspade minst 25 ggr)

                                      

Jag satt och tänkte på shopping idag.. Att det är svårt att åka med två små barn och handla och verkligen TRO att man ska kunna handla.. Häromdagen var jag till Gävle med Lydia (semester med bara ETT barn tänkte jag)

Och jag har efter denna erfarenhet några tips till Er.. Klä Er Aldrig för varmt, även om det är -10 grader ute så Lovar jag er att det kommer bli svettigt.. Efter En enda butik kände jag hur tröjan klibbade fast på min rygg under min bamsestora dunjacka..

Jag travade in i en lite "finare" butik.. vilket jag INTE skulle gjort.. Möttes i dörren av en otroligt sur min, en tant med spetsig näsa som totalt Blängde på mig och min stora jacka, röda vagn som var täckt av blöt snö.. Vågar man säga hej ens?
Det som var ännu värre var att precis där inne så häll Lydia på att mumsa i sig en alldeles för övermogen banan som kladdade både på overallen och här o där..

GLÖM att försöka prova kläder i en provhytt när du handlar med småbarn, det är bara att totalglömma! Sist jag försökte så lyckades jag visa mig halvnaken inför hela butiken när jag försökte hindra Thea från att åka rulltrappa baklänges samtidigt som Lydia hängde med halva kroppen utanför vagnen och skrek sig illröd och var svettig som en blöt hund!H&M´s provhytter är idiotiskt placerade

Nej nu återgår jag till ansvaret igen!

Business Woman.. Vi byter liv!

Hej!

Puh! Jag behöver Landa känner jag.. Så fem minuter framför denna apparat får det bli!
Har precis skjutsat iväg Thea på sin dans och lagom precis slängt i mig och Lydia lite mat innan det är dags att åka och hämta henne igen!

Var ner till Kyrkis i morse med Yrvädret.. Skönt att komma hemifrån en stund!
Åt lite lunch med Jocke innan han skulle iväg och Jobba några dagar igen.. Och medan Lydia sov middag så tog jag en promenad till Alice med vagnen och så tränade vi i 30 minuter.. Vi var riktigt duktiga måste jag säga, för det var inget dåligt tempo heller!

Väl hemma igen så kom jag på att Storhandling var ett Måste! Jag slog en signal till Alice igen och frågade om hon ville "byta liv" en stund ;) Och efter många långa minuter så kom hon, gåendes, pratandes i telefon och ojj va den ringde!
Nåja.. Jag slängde på mig en jeanskjol och stövlar och flashade iväg till Ica.. (nej det var tyvärr inte till ngn Lyxig klädbutik)
Handlade i godan ro och var nog borta närmare en timme..
Det första man får se när man kommer hem Är..
JO en liten Lydia som rymt.. Svansar runt utomhus i bara strumpor!!
Väl inne så hör man att självaste "business woman" pratar i telefon igen ..

- Hmm tänkte jag.. Undra om hon vet var min yngsta dotter är...
Inne är det lite stökigt.. Båda ungarna springer runt med en flottig smörig skorpa (OH NO!! Mina vita soffor tänker jag)

Lydia har tagit en stol och rensat ren min anslagstavla på foton.. Efter en halvtimme råkar jag fastna i ngt mjukt blött inne i vardagsrummet OJJ vad var det.. Jo en slimig Apelsinbåt!

Ja ja.. Jag återgår till mitt mammaliv och inser att jag nog är fast där ett tag till och säger hejdå till Kära Alice som avslutar orden med "Jag tror faktiskt inte jag ska ha nå barn.. Inte än  iaf... Det är ju bara roligt en liten stund"

:-) Men barnvakt fick jag!!! och nöjda var tjejerna!!



Thea orkade inte gå hem idag från Dagis så då fick jag dra två st i vagnen.. Syns det vilken färg jag är förtjust i eller?



Nu lär jag återgå! Min 5 minuters paus är slut och Thea är törstig.. Men vi syns snart igen vill jag lova!

Bakar limpor till Torsdags frukost!

Hejsan!

Här är bakverkstan i full gång - Nästan iaf! Jag ställde nyss in två limpor i ugnen! Vi har inget frukostbröd till imorgon bitti så då lär man ta till akuta tips! Jag är väldigt beroende av God och framförallt Stor frukost.. Mitt humör är inte att leka med om jag inte får det! :)

Förmiddagen blev lugn, Thea var på dagis och jag grejade lite här hemma! När Lydia sov middag tränade jag 35 minuter, sen blev det en promenad i 30 minuter.
Efter det tog jag och Lydia och åkte till Valbo för att handla en 5 års present.. Så det blev en tur fram och tillbaka bara!

Camilla tittade in en sväng ikväll :-) Lydia var så rolig och krävde att hon skulle säga "UUÄÄÄ" åt henne så att hon kunde tokskratta sen :-)

Snart är det Alla Hjärtans Dag! Av alla dessa dagar som jag tycker är SÅ överskattade och inte alls nå speciella, så tycker jag ändå att Alla hjärtans dag är rätt så gullig.. Det är ju en fin tanke ändå.. Det kan vara ett tillfälle att göra något fint eller ge bort ngt till någon/några man tycker om :-) Så jag är inte Helt emot den dagen faktiskt...

Nu ska jag lägga Thea!

Kram på Er!

En tankeställare...! Barnuppfostran är svårt!

Hej!

Trevlig kväll och Mycket trevlig sällskap!
Känns som jag har stoppat i mig godsaker för en hel vecka nu, och en hel del räkor blev det också!

Till Mina Barn! Nu sover ni så sött i Era sängar och OM.. Om jag är stolta över Er! Ni är världens bästa tjejer!

 


Jag har lärt mej en del ikväll.. Jag ska försöka att inte tjata, och jag ska uppmuntra Er mer när ni gör ngt bra!

Det är svårt att vara förälder, det är svårt att vara en perfekt förälder.. Själv är jag en ganska nogrann människa, jag gillar att ha ordning och reda och vill helst vara så bra som möjligt och jag vill verkligen Lyckas med att uppfostra mina två barn! Jag vill att dom ska känna sig trygga i sig själva när dom blir stora! Att dom litar på mig och vågar prata med mig och får en bra självkänsla!

Jaa.. Aldrig blir man full lärd, men man gör så gott man kan!

Sov Gott! :)

Lyx möte med färska räkor! Tror det är precis vad jag behöver!

Goddag mina vänner!

Nyss hemkommen efter att ha varit på Äventyr i stort sett hela dagen!
Åkte ner till Kyrkis på förmiddan :) Alltid trevlig att komma iväg en sväng innan lunch också!

Sen medan Lydia sov middag åkte jag och Thea och tränade styrka i 35 minuter! Och efter det fick vi kaffe hos Inger ch OJJ va det var längesen vi var dit!
Thea sa: Vilken tur att du tränade så jag fick leka med Inger lite =)

Sen väntade annanaspaj och Glass hos Hanna :) Det var verkligen mumsigt, och TUR att jag tränat innan också :p


Nu är vi hemma och busar igen! Jag har precis satt in torskgratäng i ugnen och börjat med en äggsås!

Ikväll väntas ett möte på Kyrkis.. Ett riktigt Lyx-Mamma möte faktiskt, vi ska äta Färska räkor och ha riktigt trevligt är det tänkt!

En lite rolig händelse idag! Arbetarbladet ringde mig och berättade att jag JUST vunnit en Sverigelott! Det ni!
Och anledningen till det vår ni se senare i veckan! ;) Spännande va!

Stjärnor på Is - Jag har väl en finalplats?!

Hej på Er!

Åh Va Glad jag blir av alla Er läsare! Ni lyser upp min dag, så roligt om någon gillar det jag skriver och det man visar, även fast man tycker att man varken skriver eller gör något!

Idag har vi inte legat på latsidan heller efter att min jag vaknat upp ur den lilla "Vi föräldrar bubblan" :o) Vi gick som på rosa moln och tyckte det kändes lite konstigt att ha vår dotter på ett omslag!
Jag tog iaf bilen och åkte till Valbo - fick ett ryck om att Thea skulle få sig ett par Nya skridskor i rätt storlek! Och såg i tidningen i morse att det var värsta super Rea på just såna!

Men, väl i Valbo... Gissa vad jag sätter klorna i Först! JO ett par blommiga.. håll i er... Gummistövlar!! Jag blir galen på dessa gummistövlar, hur kan dom ha så otroligt stor dragningskraft!? Men.. Jag ställde snällt tillbaka dem och upprepade i huvet att tjejerna har mist 3 par Var!

Dock fick jag syn på Världens LYX ÅK! Nämligen ett par riktiga "Is prinsess skridskor" Jag tänkte- DOM SKA JAG HA!
Så nu är dom Mina! Visst är dom fina...


Dom är vita med silverglittrande inslag liksom!
Så nästa år kan jag nog till och med ställa upp i "Stjärnor på Is"  Vi i Hedesunda är ju grym på att bli kändisar ju!

Väl ute på isen var jag inte lika kaxig längre.. Thea Bytte ordet Isprinsessa till Bambi-Mamma *tack Thea*
det var sååå mycket svårare än jag trodde, och jag ska aldrig mer stå där och säga "åk då Thea.. de är bara att glida framåt och skjuta ifrån.."


Å Hej va det går!


Den där bocken där... det blev min bästa vän kan jag lova!

Jaa, barnen sover och jag funderar på att ta fram ngt mumsigt ur kylen! Tog en kvällspromenad på 45 minuter ute i mörkret och det är hemskt va söt suget sätter igång direkt efter!

Trevlig kväll!


IDAG är det Lilla Julafton! KÖP Vi föräldrar imorgon!

Hej på Er!
Idag skiner jag som en sool och det var Så roligt att hämta posten på förmiddagen!

Anna på Vi föräldrar hade Äntligen skickat ut allt till mig nu och det var ju såå spännande att se allt!
Jag fick en del tidningar (VI FÖRÄLDRAR) med min Lydia på omslaget!
Samt en del Löpsedlar! *hihi* och så fick jag en del fotografier i stor storlek! SÅ ROLIGT!

Så HÄR kommer en uppmaning! Imorgon kommer tidningen Ut i Butikerna, Köp gärna den!! :-) Det står även Om Lydia inne i tidningen!




Nu har vi precis kommit in från en lekstund ute men BURR så kallt det var, 8 Minus grader, men strålande sol!

KRAMISAR!

Skottat arslet av mig!!

Vilken Nyttig dag! Gjort massor och varit lite hurtig också, tack för det kusiner! :p

Började dagen med att tänka *blääää* och J*vla SNÖ!*
Åt en rejäl frukost med tjejerna och tog sen fram dammsugarn som så många andra mornar :) Lydia blev som vanligt livrädd då hon liknar dammsugaren med ett Monster!
MEN får man sitta i systers knä så är det heelt okej



Sen tog vi oss i kragen och klädde på oss iaf! UT OCH SKOTTA! Gick ganska bra för snön var inte så tung, men man blir ju helt slut i varje liten del av kroppen! Kom nog en del fula ord ur min mun just då vill jag lova....!

Efter lunchen åkte vi Pulka med Alice och Betty och moster :-) SÅ KUL! Lydia sov så hon var inte med, men Thea och jag åkte så snön yrde i ansiktet på oss!! Och efter många åk så fick vi upp en Rejäl bana.. Och tyngst kom längst ;) så gissa om jag hade en fördel där... :p




Thea körde fast ;) haha    Alice tar täten...             Hallå där nere...!!

Härlig dag full av aktiviteter! Vi var även till moster och fikade lite med jättegod kaka med grädde *farligt gott*
Sen gick jag och Alice & Betty och tränade i 45 minuter faktiskt, så vi var jääätteduktiga :-) Jag är ju världens latkorv  igentligen, men skönt när man väl orkar ta sig iväg!

Nu ska jag plocka lite i köket! Fick Älg grytbitar av syster yster så jag gjorde en gryta av de ikväll, Så gott med söndags gryta och gelé och grejer! Blir ju mycket mat så det räcker till lunchen dagen efter!

På Återseende!

För övrigt så missade jag början av Melodifestivalen igår, Thea och jag satt i godan ro och åt lite godis och så började hon må illa och Tok kräktes så då var det bara att börja sanera! (Obs! Hon är inte sjuk, utan hon kräks lite när som helst bara ändå!)

Melodifestivalen börjar NU!

Nu är det nedräkning! Strax börjar Melodifestivalen 2009 *wiie!*
Lydia har somnat för kvällen och jag och Thea myser med lite godis framför Bobster... hon sitter här och tjatar en massa och frågar "varför hit och varför dit" och "varför den färgen och varför si och så och varför" Så jag lessnade  och sa: THEA NU är det Mammatid! Då sa hon.. "Och THEA tid, för jag behöver också egen tid" :)

Dom hör liksom allt man säger själv.. :)

Lydia lyckades hitta en godispåse gömd i skafferi idag.. hon höll på i 20 minuter med att försöka få upp påsen! Jag bara satt och titta och skratta åt henne. Hon blev bra sur när den aldrig gick  upp :p



NU BÖRJAR DET! VEM hejar ni på ikväll? Jag är lite kluven, men känns som Scotts skulle kunna få gå vidare, jag är lite svag för dansband faktiskt! Lant-tjej som man är! ;)

UTMANAD!

Jag har blivit utmanad av Jenna (hur länkar man? :) så hääär kommer det!



- Gå till dina "Mina bilder"
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade


haha det blev en bild på sommar-fötter! Det är jag och min Thea som DÅ var 8 månader...

Jag utmanar: Anna E, Bettan, Hanna L, Olivia, Ida, och Lina :)

Mellanmål i badkaret idag!

Hejsan!

Vi blir aldrig riktigt friska här hemma, så tråkigt! Inatt vaknade Thea igen och klagade på öronen och vela sitta i mitt knä.. Att det inte ger sig!
Väl i morse var hon pigg igen  och proppsade på att hon skulle på skridsko skola, Jag var tveksam men vi åkte dit och provade en stund iaf :) Va kall man blir själv av att endast stå still, fast att man klär sig massor!

När vi kom hem så fick tjejerna Bada och åt även mellis i badet då haha! Det blev varm saft och en varsin bit kexchoklad *det är ju Lördag*

  

Sen fick Lydia sova en stund och Thea la sig framför en Emil film!
Jag har varit ute en sväng och skottat, Fy så jobbigt det är! Man nästan skrattar åt sig själv hur otränad man är!

NEJ nu vill jag ha VÅR! Har planterat en del vårlökar här för att få lite vårkänsla!

SES!


Amandas Solarium! Öppet 8-22 Alla dagar!

  • Hejsan Svejsan!

    Nu är det dags för lite reklam tycker jag.. För Ni som inte vet så äger jag Amandas Solarium i Hedesunda...
    Solariet är 2 år gammalt och mycket effektivt och bra!
    Det har inbygda fläktar som gör att man inte blir lika svettig som man brukar kunna bli när man solar, och det har också ansiktkanon som ger extra mycket färg i ansiktet!
    Mitt solarium har också rör som innehåller D-vitamin som är nyttigt i viss mängd för kroppen, jag köper alla mina rör från Ultra tan och dom rekomenderar solning i måttlig mängd!
    Och NU tjejer (och killar naturligtvis) är det dags att börja få lite färg inför våren :-)

    Lite tips inför ditt solande kommer här:
  • Smörj aldrig in er med vanlig hudkräm innan solning! Ska man smörja ska det vara Aloe Vera Gelly eller en solkräm fr SOLEO!
  • Sola gärna "upp dig" Jag brukar säga.. Sola 3 dgr EN vecka, sedan har man en FIN brun färg som brukar sitta i 3 veckor..
  • Ta solningen som en avkopplande stund för dig själv, det är skönt med EGEN tid!
  • Stäng av ansiktskanonen om du är mkt ljus eller om det är första gången du solar!
  • LYSSNA på din kropp! Sola Aldrig så att du blir bränd eller att det kliar utan låt din hud vila och smörj GÄRNA in dig med en fet hudkräm efteråt!


Här kommer en lite bild från mig till Er! Brukar inte gilla bilder på mig själv, men lär visa att mitt solarium ÄR bra! :p



Thea har föresten en FET kompis... Hon heter Locobase! Och är en mycket bra hudkräm så här i torra vintertider! den brukar jag smörja mina ben med! *rekomenderas varmt*

Nu ska jag natta småbarn!

Vi hörs och SES!
Kramar


Intensiven!!

Jag har läst någongång att det finns en period i livet som heter intensiven! Den brukar inträffa någon gång Före Trotsperioden, och jag tror att jag är i den precis NU faktiskt, med Lydia..!
Hon är Överallt Hela tiden! :-)
Uppe på bordet, rymmer genom ytterdörren, käkar kattmat, slår av och på tv.n, klättrar på stolar och vispar med toaborsten i toan!
En rolig men Intensiv period!

Idag hade Thea dans igen! :-) Vilken pärs att ta sig dit i tid med två ungar! Lydia börjar bli riktigt RETSAM! Idag tog hon Theas danskjol med flit och slet på sig den sen kuta runt :) Så då lära jag fram med kameran!

                  

Idag fick jag världens Tok Ångest! Jag råka Äta en HEL SEMLA till eftermiddagsfikat.. Å Fy vad jag ångrade mig.. Dom är ju jättegoda, men man känner sig helt plötsligt jättefet och börjar inbilla sig att bilringen runt magen växt några centimeter direkt!

Nu ska jag och Thea läsa en saga i godan ro! För vildungen sover redan :-) *så skönt*

Varma Kramar i minus vädret!


Karlsson på Taket åkte i min bil i morse!

Hejsan! :-)

Thea vaknade med spänning i morse... Det var nämligen maskerad på dagis!
Och efter mycket velande så kom vi överens om vem hon skulle vara.. Jag föreslog Prinsessa (enkelt och  bra) Medan hon föredrog skölpadda eller monster (vilket jag tyckte lät svårt)

Det blev iaf... KARLSSON PÅ TAKET! Med propellet och allt! HOJ HOJ va alla barnen på dagis fick stoora ögon när hon klev in genom dörren, för där fanns ju bara prinsessor eller spindelmannen!

     

Därefter hade Lydia tid på BVC för 15 månaders kontroll :) Spännande att se och oooj va min tjej har blivit lång! Hon hade skenat i längden!

Efter det så åkte vi och bankade på Moster Ewes dörr!! Jag och Lydia var fika sugna!! Jag kom på att Lydia har varit hem till henne endast 2 gånger i sitt liv (!!) varav senast i somras och då sov hon i vagnen hela tiden :)
Så nu var hon både blyg och vela inte alls vara där hemma haha! Så nu ska Moster Ewe få ett uppdrag och vara med tjejerna oftare!!

Nu ska jag göra lite kaffe!
Mamma och lilla Sigge kom nyss innanför dörren här... Sen blir det till att hämta hem Karlsson på Taket!


Hur får man tråkiga garderober att bli vackra tro?!

Hej Hopp!

Kyrkis i förmiddags = Riktigt trevligt! Fast jag är inte riktigt på alerten.. Snorigt och hostigt här IGEN men nu är det helt enkel en vanlig förkylning, som man drabbas av rätt så ofta när man har små barn och speciellt om dessa går på dagis!

Jag och Thea har också hunnit med att storhandla faktiskt, jag måste SLUTA småhandla nu, det blir alldeles för dyrt.. Så nu ska jag försöka tokhandla EN gång i veckan ist.

Skulle vela ge mig ut på en promenad, men känner mig inte så motiverad när man är halvhängig och snorig!

NU är det Nedräkning till Melodifestivalen som gäller! såg på Ica att man kunde få ett kit med "glittersugrör (Eller va de var) och tatuering och nå läppglans eller va det var om man köpte TVÅ påsar chips haha! De lät ju riktigt festligt!

Nu ska jag gå upp och måla klart fönstret i Lydias rum! Det ska bli roligt, sitter och klurar på hur jag ska göra där inne med möbler och sånt.. Det JAG vill ha finns ju oftast inte.. Nu är största projektet om hur man får vanliga garderobsstommar att bli FINA?! Ngt tips? Eller måste jag riva ut allt och leta tills man blir nöjd tro....!


Efter gårdagens städning plockade jag in lite ris!


Mitt egna SPA!

Burr!! Va kallt det har varit idag, men otroligt soligt och fint!

TACK Fia för tidningarna, du förkyllde min kväll nu! Är så roligt att få något nytt att bläddra i..
Igår invigde jag Bubbeln här hemma, faktiskt FÖRSTA gången jag badade fast att vi haft det i snart 1 år :-)
HÄRLIGT Var det iaf.. och så här såg det ut...



Hade 43 grader när jag klev i, min favorit tidning och lugn musik! Skaplig avkoppling för en sliten mamma :p

Idag har vi besökt pulkabacken också.. Lydia var lite för liten men något åk hann vi med innan  hon lessnade helt!

Nu ska jag se Familjen Annorlunda! Blir nog riktigt kul!

Mani på gummistövlar! Va är de för fel på mej!!

Snabbt inlägg innan jag kommer av mig!
Är nämligen Stoor städning här idag! Jag har vänt upp och ned på hela huset och sorterar kläder, skor och ändrar om på allt och OJJ så mkt som kommer fram som man glömt att man hade. . . .

EN sak jag kommit på är att Lydia ar FEM (!!) par Gummistövlar.. 15 månader gammal..
Vet inte vad det är för fel på mig för av alla skor som finns så har jag något ovetande intresse av just Gummistövlar!
Fråga mig inte varför, för skon är ju inte vacker precis och HUR ofta används dom då??
Det är OFTA jag kommer hem med ett par gummistövlar till ungarna och den fula ovanan lär jag sluta med helst NYSS! För mina barn använder inte ens såna...

Skrev inget igår.. För min dator jävlades lite med mig, Allt försvann och återställdes helt och jag var som ett VRAK! Alla bilder var puts veck t.ex... Så jag fick göra systemåterställning m.m. SEN blev allt som vanligt igen! =)

Nu ska jag fortsätta städningen! Bilder från resultatet samt min Underbara söndaskväll kommer senare under dagen!

KRAM!

RSS 2.0